L'Ajuntament impulsa la construcció del pavelló de Quatre Carrers

Guardar

pleno
pleno

El Ple de l'Ajuntament ha aprovat, amb el suport de tots els grups amb representació municipal, la modificació puntual del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) de la parcel·la de Quatre Carreres on se situarà un pavelló esportiu cobert i multiús que també servirà per a activitats culturals, amb un aforament aproximat de 15.000 espectadors i instal·lacions annexes.

"Es tracta d'un projecte de ciutat que posicionarà la ciutat en el món de la cultura i l'esport, i va més enllà de les postures partidistes, ja que és el resultat d'una col·laboració publicoprivada per afavorir els interessos generals", ha explicat la regidora de Desenvolupament i Regeneració Urbana i vicealcaldessa, Sandra Gómez.

Per la seua banda, el regidor de Ciutadans, Narciso Estellés, ha agraït la tasca desenvolupada pels tècnics, i ha demanat "calma perquè el projecte arribe a bon terme i siga referent esportiu de la ciutat"; mentre que el regidor del Partit Popular (PP) Juan Giner ha recordat l'aposta del seu grup "de fer valdre inversions que situen la ciutat en el mapa internacional", i ha celebrat "que s'utilitze la iniciativa privada per impulsar València".

Pel que fa als assumptes urbanístics, el Ple també ha acordat, sense el suport dels grups de l'Oposició, no admetre els recursos interposats a l'aprovació provisional de la modificació puntual del PGOU que afecta els terrenys situats al voltant de l'antiga fàbrica de Tabacs, "per un defecte de forma, ja que els recursos haurien d'haver-se presentat per la via jurisdiccional", tal com ha argumentat Sandra Gómez.

El regidor de Ciutadans Narciso Estellés, que ha aclarit que el PP "no té autoritat moral per a parlar d'este tema", ha assegurat que el veïnat d'aquest barri, que és un dels menys afavorits, està molest amb l'Ajuntament per falta de diàleg". La regidora popular María José Ferrer, que ha defés "l'autoritat del seu grup per a parlar i aportar propostes al respecte", ha reclamat "la redacció d'un informe vinculant que reclama la Direcció General de Patrimoni de la Generalitat, sense el qual no es pot aprovar una resolució, en aquest cas injusta, ja que la modificació del PGOU suposa el canvi d'ús d'un terreny dotacional en residencial".

La regidora Sandra Gómez, ha recordat "que la responsabilitat del conveni que va permetre l'actuació urbanística a l'antiga fàbrica de Tabac és del PP, i ara – ha subratllat- cal reparar amb la millor solució, una modificació d'usos que no suposa cap pèrdua per a la ciutadania, pel que fa a dotacions i zones verdes".

NOU REGLAMENTO EMT, ADAPTAT AL SEGLE XXXI

D'altra banda, i amb l'abstenció dels grups de l'Oposició, a l'Hemicicle hui s'ha donat el vistiplau al nou reglament de l'Empresa Municipal de Transport (EMT) que "millora els drets tant de conductors i conductores com de les persones usuàries", segons ha ressaltat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi.

L'edil ha assegurat que "el canvi del model de mobilitat de la ciutat, que compta amb el suport de la ciutadania, necessita nova normativa". El nou reglament de l'EMT actualitza el que, fins ara, estava vigent des de 2005. "Hem adaptat la norma al segle XXI", ha manifestat el regidor en agrair "la participació de tots els implicats, sindicats i entitats i plataformes que han fet arribar suggeriments". En la seua intervenció, Grezzi ha destacat que el reglament inclou, entre altres novetats, les parades violeta, per acostar el servici a les necessitats de la ciutadania, o la creació d'espais sense fum.

En nom de Ciutadans, el regidor Narciso Estellés, ha explicat l'abstenció del seu grup, "perquè, tot i que la normativa ha inclòs algunes reivindicacions importants, com ara el fet que els autobusos siguen totalment accessibles, "no s'han contemplat altres propostes com la d'adaptar l'horari de l'EMT a l'escolar".

El regidor Popular Carlos Mundina, que ha manifestat satisfacció "pel fet que el reglament incloga les al·legacions presentades per a millorar l'accessibilitat dels vehicles", ha destacat "l'esforç per millorar la qualitat del servici", i ha lamentat que el text "baixa massa al detall i això suposa molta responsabilitat per a conductors i conductores a l'hora de prendre decisions". Mundina també ha reclamat que la informació de l'EMT "hauria de donar-se en les dues llengües oficials de la ciutat".

Destacats