L’Ajuntament i el CSIC treballen conjuntament per a aconseguir una alimentació sostenible

L’alcalde s’ha reunit amb el responsable del Consejo Superior de Investigaciones Científicas de la Comunidad Valenciana amb motiu de la designació de València com a Capital Mundial de l’Alimentació

Guardar

0113-jpio-beltran_csic-mp3
imagen_1_049987
imagen_1_049987

L’Ajuntament comptarà amb el suport del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), que és la major institució pública dedicada a la investigació a l’Estat espanyol, per a desenvolupar les iniciatives previstes i en alguns casos ja en marxa, com a Capital Mundial de l’Alimentació. 

Així ha quedat clar a la reunió que este divendres ha mantingut l’alcalde de València, Joan Ribó, amb el coordinador institucional del CSIC en la Comunitat Valenciana, Jose Pío Beltrán, qui ha posat a disposició de l’Ajuntament “tots els centres de la Comunitat per a col·laborar amb la iniciativa municipal de focalitzar l’atenció enguany en l’alimentació”.

Joan Ribó, que ha rebut a José Pío Beltran acompanyat del comissionat per a la capitalitat mundial de l’alimentació, Vicent Domingo, ha recordat que l’equip de govern municipal promogué esta candidatura en el sí del Pacte de Milà, una plataforma que agrupa més de 100 urbs de tot el món que treballen conjuntament per a garantir menjar saludable i accessible per a tota la ciutadania, i impulsar una producció alimentària sostenible. Si bé, ha destacat, “l’aspecte científic és fonamental a l’hora d’avançar per a aconseguir l’esmentat objectiu”.

Per la seua banda, José Pío Beltran ha explicat que un dels grans reptes dels investigadors és aconseguir la sobirania alimentària, en termes de seguretat i sostenibilitat. “Amb esta fi, treballem perquè els aliments arriben a tot el món i, a més, d’una manera sana i sostenible. I per això, anem a col·laborar amb l’Ajuntament perquè les accions de la Capital Mundial de l’Alimentació siguen un èxit, i volem que esta col·laboració no siga efímera i vaja més enllà de l’any 2017 i puguem influir perquè es produïsca un canvi en les tendències de producció i comercialització dels aliments”.

A este respecte, Joan Ribó ha reiterat que entre els grans objectius i iniciatives que persegueix l'Ajuntament a partir de la designació de la FAO es troben “l’increment de producció d'aliments de proximitat i ecològics, així com la seua comercialització, i l’educació alimentària, així com la disminució dels nivells de desaprofitament d'aliments”.

Destacats