L’Ajuntament finalitza les obres per reparar la zona de fosses del cementeri del Cabanyal

Guardar

cementeri del Cabanyal
cementeri del Cabanyal

Les persones que durant la celebració, hui ,de la festivitat de Tots Sants visiten els seus éssers estimats al cementeri del Cabanyal trobaran un espai rehabilitat en l’àrea de les fosses de la secció segona, on fins fa uns mesos hi havia desperfectes per afonament del terreny.

La regidora delegada de Cementeris, Pilar Soriano, ha destacat “la dignificació d’un espai on els veïns i les veïnes del barri tenen soterrats els seus familiars i que, amb el pas del temps i la inacció de l’anterior govern del Partit Popular, havia empitjorat de forma preocupant”. A les dos parcel·les on s’ha actuat hi ha soterrades vora 600 persones

L’actuació ha permés reparar el desnivellament que hi havia, ocasionat pels afonaments del subsòl i per l’arrossegament produït per les precipitacions. A més, s’han retirat les làpides que, en molts casos, s’havien trencat pels afonaments i s’ha anivellat el terreny; s’ha estés una capa de terra vegetal fertilitzada i s’ha instal·lat una xarxa de reg per aspersió, amb programadors que regulen el reg; s’ha plantat una pradera de gespa per facilitar la retenció de les terres i evitar els arrossegaments per les pluges, a banda de millorar l’estètica de la zona. Per últim, s’han reposat les làpides amb un model uniforme de marbre blanc per a totes les tombes (amb unes dimensions de 40 centímetres d’amplària i llargària i tres centímetres i mig d’alt). També s’han substituït els indicadors de fila i columna per lloses de formigó amb informació identificativa.

Obres de pavimentació i nou ossaricementeri del Cabanyal

“Amb l’actuació de condicionament de la zona de les fosses del cementeri del Cabanyal també hem millorat el seu perímetre. Hem netejat i reparat els desperfectes a les cunetes”, ha destacat Soriano, qui ha indicat que en els últims dies també s’han acabat de repavimentar diverses zones del cementeri General. “Estos treballs són permanents al llarg de l’any per evitar riscos de caigudes de les persones que visiten els nostres cementeris”, ha dit. A més, ha anunciat que ja ha conclòs la construcció d’un nou ossari al Cementeri General.

Arxivat a:

Destacats