L'Ajuntament dona veu a les universitats de València per abordar el repte de la transició ecològica

Alejandro Ramon: “València assumix el repte de la neutralitat en carboni per a 2050 i d’una retallada d’emissions en 2030 que ja no serà del 40 %, sinó del 55 %”

Guardar

1215 Jornada canvi climàtic
1215 Jornada canvi climàtic

Aquest dijous, dia 17, se celebrarà una nova jornada de 'València Canvia pel Clima!', una trobada impulsada per l'Ajuntament de València, a través de la Regidoria d'Emergència Climàtica i Transició Energètica, per mostrar i proposar accions per combatre el canvi climàtic i la transició energètica. Enguany la jornada serà telemàtica (de 10 a 13.30 hores) i donarà veu a les dues universitats públiques de la ciutat per a afrontar els reptes de la ciutat cap a la transició ecològica i la construcció participativa d'un full de ruta cap a una ciutat ambiental, social i econòmicament sostenible.

El regidor responsable de les polítiques de transició energètica en València, Alejandro Ramon, intervindrà en aquesta jornada online per "valorar la presència de la nostra ciutat en les iniciatives principals que en aquests moments es construeixen entre les ciutats europees". En aquest sentit, ha recordat la incorporació recent de València a la Junta Directiva d'Energy Cities, principal aliança de ciutats europees per la transició energètica, o la participació de l'alcalde de València, Joan Ribó, en el Fòrum Carboni Zero, celebrat fa uns dies a París amb motiu del cinqué aniversari de l'Acord de París. "El protagonisme de les ciutats és fonamental per a la descarbonització de les seues economies sense perdre competitivitat i a València assumim el repte d'aconseguir la neutralitat en carboni per a l'horitzó 2050, així com la retallada pactada a París per a elevar del 40 % al 55 % la reducció d'emissions en 2030", ha assegurat. També ha recordat la jornada participativa celebrada en Las Naves en març amb opinions i reflexions de les organitzacions ciutadanes.

Ara seran les universitats les que prendran la paraula en una jornada per a la qual el regidor ha fet una crida la ciutadania a participar. L'esdeveniment comptarà amb la presència de professionals i experts destacats que participaran en diàlegs, taules redones i debats on conéixer la visió actual de la comunitat acadèmica i investigadora sobre el canvi climàtic, així com els seus objectius i projectes per a combatre'l, tant actuals com futurs.

L'equip InGenio (UPV) obrirà un escenari virtual en el qual els representants de l'acadèmia reflexionaran i debatran entorn de la transició ecològica. Energia, mobilitat, consum, residus, naturalització de la ciutat i solucions basades en la naturalesa seran els eixos d'anàlisi i diagnòstic.

"En l'aposta del Servici d'Emergència Climàtica i Transició Energètica de l'Ajuntament de València per aconseguir una València verda, acollidora, saludable, neta i lliure d'emissions, des de 'València Canvia pel Clima!' propiciem la creació d'una aliança en la qual tots els sectors de la ciutat tinguen veu. Sector públic i privat, ciutadania i acadèmia treballant de la mà per a aconseguir la meta ecològica de la ciutat", ha destacat Ramon.

En l'organització de l'esdeveniment col·laboren al costat de la Delegació d'Emergència Climàtica i Transició Energètica de l'Ajuntament de València, la Fundació València Clima i Energia, la Universitat Politècnica de València, la Universitat de València i el Jardí Botànic.

Les inscripcions poden realitzar-se a través de la web de la Fundació València Clima i Energia.

Arxivat a:

Destacats