L'Ajuntament destinarà 4'4 milions al pàrquing del Mercat Central

Guardar

L’Ajuntament de València destinarà un total de 4.492.551,61 euros procedents de la reorganització dels projectes inclosos en el denominat Pla Confiança a agilitzar els treballs complementaris que permeten la més ràpida entrada en servici de l’aparcament de la plaça de Bruges. Esta quantitat servirà per a escometre la rampa, la comunicació amb el vestíbul del Mercat Central i els equipaments de la instal·lació, que tindrà una gestió municipal pública i directa.

Inicialment s’havia plantejat convocar un concurs per a licitar estos treballs complementaris de l’aparcament de la plaça de Bruges, amb la fórmula que l’empresa que en resulte adjudicatària realitze la inversió i gestione les instal·lacions a canvi del pagament d’un cànon. La decisió de destinar eixos 4.492.55,61 euros procedents de la reorganització del Pla Confiança a acabar els treballs pendents, que serà aprovada primer en la Comissió d’Hisenda i posteriorment en el Ple de juny, suposa avançar de forma notable l’entrada en funcionament d’esta infraestructura reclamada pels venedors del Mercat Central i gestionar-la públicament de forma directa.

Com es recordarà, Ajuntament i Generalitat van signar recentment un conveni pel qual l’Ajuntament rebia l’aparcament a canvi del pagament, en deu anualitats, d’11.314.963 euros pels treballs ja realitzats, que no preveien ni la rampa ni la connexió amb el vestíbul del Mercat Central ni els equipaments necessaris per a posar en funcionament l’aparcament.

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha destacat el treball en positiu que s’està portant a terme per a solucionar els problemes de la ciutat, i ha recalcat la transcendència d’esta decisió, “que hem pres per a agilitar la conclusió d’una infraestructura necessària que ja hauria d’estar en funcionament fa anys i que s’ha retardat massa temps per culpa de la negligència de la corporació municipal anterior. Creiem que destinar eixos fons del Pla Confiança a acabar l’aparcament i posar-lo en funcionament com més prompte millor és una bona mesura que satisfarà la ciutadania i molt especialment els venedors del Mercat Central”.

Arxivat a:

Destacats