L'Ajuntament defensa la restauració de les dunes enfront de l'obertura del Sidi Saler

Guardar

mar_desde_la_playa_de_el_saler_02
mar_desde_la_playa_de_el_saler_02

L'Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Devesa Albufera, ha manifestat, sobre la possibilitat que es reòbriga l'hotel Sidi Saler, que aquest immoble, tancat des de 2011, s'assenta en una zona d'especial valor ecològic i seria "desitjable" la restauració ambiental de les dunes on se situa. Així mateix, defensa que la seua no reobertura "no impactaria negativament en cap cas en l'economia de la ciutat ni en la dels pobles del sud de València".

En qualsevol cas, apunten que des del consistori, "com no pot ser d'una altra manera, s'atendrà a les lleis vigents i s'estudiarà qualsevol petició per part dels titulars de la concessió".

Fonts de la Regidoria, que dirigeix l'edil Sergi Campillo (Compromís), s'han manifestat en aquests termes respecte a les informacions que apunten que el Ministeri de Medi ambient ha resolt favorablement la petició per a reobrir aquest hotel situat en El Saler.

Així mateix, han recalcat que l'informe de Devesa-Albufera és "clar" i apunta que l'hotel s'assenta en una zona d'especial valor ecològic i seria "desitjable" la restauració ambiental de les dunes on se situa. A més, el servei de planejament també va emetre informe destacant que es troba fora d'ordenació substantiva, recorden les mateixes fonts.

Des d'aquest departament del govern municipal es va sol·licitar accés el 19 de setembre de 2017 a l'expedient de concessió que estava tramitant el Ministeri i "mai es va respondre a eixa sol·licitud", asseguren.

En aquest sentit, avancen que tornaran a sol·licitar tot l'expedient. "No entenem aquesta falta de consideració cap a la nostra administració per part de l'Administració General de l'Estat", han criticat des de la Regidoria.

Per la seua banda, la primera tinent d'alcalde i portaveu socialista en el consistori, Sandra Gómez, ha comentat, a preguntes dels mitjans sobre aquest tema, que el govern municipal, "no té notícia" per part de l'Executiu central pel qual ha demanat prudència.

Destacats