L'Ajuntament de València trau a subhasta pública pisos, aparcaments i magatzems

Isabel Lozano: "Amb aquesta iniciativa fem una gestió més eficaç i més eficient del patrimoni públic de tots els valencians i valencianes"

Guardar

Façana de l'AJuntament de València
Façana de l'AJuntament de València

La pròxima Junta de Govern Local aprovarà convocar una subhasta pública d'immobles de propietat municipal dividits en 10 lots, oberta a tota la ciutadania. Els béns immobles assoleixen un valor en conjunt de 646.193 euros. Es tracta de set places d'aparcament, algunes amb traster, i tres vivendes.

La regidora de Patrimoni de l'Ajuntament de València, Isabel Lozano, ha explicat que "es tracta de béns que actualment es troben en desús i amb la seua venda busquem obtindre ingressos amb què poder comprar vivendes que siguen més aptes per destinar-les a vivenda municipal". Al capdavall, ha explicat Isabel Lozano, es tracta de "fer una gestió més eficaç i ser més eficients amb el patrimoni públic de tots els valencians i valencianes".

En el cas de les places d'aparcament, dos es troben al carrer Marqués de San Juan 32, al barri de Campanar, i han estat taxades en 11.325,99 euros. Totes dos tenen una superfície de 28,51 metres quadrats. Per la seua banda, les altres dos es troben també al mateix edifici, encara que presenten característiques diferents: la primera té un valor de 12.414,25 euros i compta amb 25 metres quadrats, mentre que la segona, a més de plaça de garatge, també disposa de traster. En este sentit, el valor s'ha fixat en 21.029,74 euros i la superfície total dels dos servicis és de 42,35 metres quadrats.

Finalment, les tres darreres places d'aparcament es troben al carrer Convent Carmelitas número 1, al barri de la Trinitat. Una ha estat taxada en 11.466,50 euros i té 25 metres quadrats; l'altra té un preu de 12.383,82 euros i ofereix 27 metres quadrats, mentre que l'última ha estat fixada en 10.549,18 euros i disposa de 23 metres quadrats. En total, totes les places pugen a un valor de 90.474 euros.

Pel que fa als habitatges, dos es troben al carrer Marqués de Busianos número 1, a prop de la plaça de Sant Nicolau al barri del Carme. No han estat mai abans utilitzades com a vivenda o habitació, sinó que s'havien dedicat a usos públics com ara l'educació. Una té 264 metres quadrats i l'altra 275, encara que totes dues han estat taxades en 244.172,50 euros. Per la seua banda, la tercera es troba al carrer Torn de l'Hospital número 33, també a Ciutat Vella. Aquesta té una superfície de 61 metres quadrats i, construïda amb elements comuns, puja als 76. El seu valor estimat és de 67.373 euros. En total, els habitatges pugen a un valor de 555.719 euros.

Destacats