L'Ajuntament de València trau a licitació les obres d'adequació i ampliació del CEIP Carles Salvador per més d'un milió d'euros

Notario: "Aquesta nova intervenció del Pla Edificant mostra la nostra voluntat d'atendre les necessitats de la comunitat educativa

Guardar

Plànols de l'ampliació del CEIP Carles Salvador
Plànols de l'ampliació del CEIP Carles Salvador

La regidora de Gestió de Recursos de l'Ajuntament de València, Luisa Notario, ha anunciat que les obres d'adequació i ampliació del CEIP Carles Salvador, al barri de Benimaclet, es trauen a licitació amb un pressupost que supera el milió d'euros. La intervenció es contempla dins del Pla Edificant, "una ferramenta molt útil per donar resposta a les demandes de la comunitat educativa i exhibir la gran aposta que fem per l'ensenyament públic i per la dignificació de les instal·lacions educatives tant des del govern de Joan Ribó com des de la Conselleria d'Educació", ha explicat Notario.

La intervenció municipal preveu ampliar la planta baixa de l'edifici principal de Primària per poder ubicar la cuina i un menjador de dimensions més grans que les actuals. També s'hi obriran dues eixides d'emergència, una en la planta baixa i una altra en la primera a través d'una escala exterior, motiu pel qual s'eliminaran els dos despatxos que hi ha en els extrems dels corredors.

En la zona d'accés a la parcel·la es col·locarà un porxo per cobrir una àmplia zona exterior en els dies de pluja. A més, en l'edifici principal es col·locarà una escala exterior d'eixida des de la planta primera i un nou ascensor, que permetrà l'accés de persones amb mobilitat reduïda.

Quant a l'edifici d'Infantil es realitzarà una ampliació per a incrementar el programa funcional a tres aules d'Infantil i a una sala d'usos múltiples, i una aula per a primer cicle. Al costat d'este edifici se situarà la zona de jocs per als més menuts i les més menudes, que en l'actualitat es troba en l'altre extrem de la parcel·la obligant a un llarg recorregut per a arribar fins allà.

Dins dels treballs d'ampliació, es contempla traslladar el magatzem i els lavabos exteriors, juntament amb un seminari–vestuari per al professorat d'educació física, a un edifici de nova construcció en un extrem de la zona de la pista esportiva, de manera que el programa d'Infantil quedarà totalment independent del de Primària.

En la nova ubicació de la zona de jocs d'Infantil, i dins dels treballs d'adequació, es col·locarà un parc d'exteriors, es diferenciaran diferents zones de paviments i es faran treballs de jardineria. A més, s'instal·larà un clos de separació amb la zona de jocs de Primària i es reformaran els lavabos de l'alumnat de les plantes baixa i primera de l'edifici de Primària.

En total, el pressupost de licitació arriba als 1.036.788,16 euros, IVA inclòs, i es preveu un termini d'execució de les obres de set mesos una vegada s'adjudiquen.

41,7 milions en centres educatius

El Pla Edificant contempla una inversió total en la ciutat de València de vora 62,3 milions d'euros, dels quals 41,7 milions s'executen a través de la delegació de competències a l'Ajuntament de València.
"L'escola pública és una prioritat per al nostre govern, per això treballem intensament per avançar en la rehabilitació i construcció de nous col·legis i celebrem cada pas que es dona en este sentit", ha afirmat la regidora, per a detallar que "ara mateix tenim finalitzats els projectes de tres centres -Patraix, Carles Salvador i Sant Àngel de la Guarda-; en redacció, el projecte del CEIP 106 Nou Malilla, i en licitació, les obres del Carles Salvador". A més, ha destacat l'obertura enguany del nou col·legi de les Arts i l'inici de les obres de rehabilitació per part de la Direcció General d'infraestructures Educatives del CEIP Padre Manjón, estant a punt de començar les de l'IES Cabanyal".

Notario ha recordat que ja s'ha intervingut en 12 centres, amb obres que responien a la necessitat de fer reparacions i que sense correspondre a una intervenció integral sí eren urgents: Ausiàs March, Ciutat Artista Faller, Miquel Adlert i Noguerol, Pare Català, Bartolomé Cossio, Luis Santàngel, El Grau, Vicente Gaos, Eliseo Vidal, Cervantes, Castellar-l'Oliveral i Rodríguez Fornos.

Destacats