L'Ajuntament de València rep el Pomell del Corpus

Guardar

pomell
pomell

Al balcó de l'Ajuntament de València ja llueix el Pomell del Corpus que simbolitza l'arribada d'aquesta festa grossa a la ciutat. Amb motiu del Corpus, l'alcalde València, Joan Ribó, junt amb el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha rebut aquest símbol floral de la mà del president de l'Associació d'Amics del Corpus, Francisco Esteve March, que des de hui es podrà veure als balcons i les façanes de diferents edificis de la ciutat, com ara Les Corts, la Generalitat o la Diputació de València.

«És una satisfacció rebre el Pomell que és un símbol que arriba a les institucions tots els divendres abans del Corpus. Des de l'Ajuntament volem manifestar el nostre total suport a aquesta festa tan important per a la ciutat de València i, per descomptat, agrair que ens hagen dut aquest símbol en un dia com hui», ha dit l'alcalde, Joan Ribó des del balcó del consistori, on s'ha acompanyat l'acte amb la música del tabal i la dolçaina.

A més, Ribó ha aprofitat per a recordar que enguany l'inici de la festa del Corpus «coincideix amb la petició unànime de l'Ajuntament de València perquè el Museu del Corpus, després de la seua completa reforma i de batre rècords de visitants, siga per fi reconegut oficialment com a museu, una mesura que ve a dignificar cada vegada més la festa grossa de la ciutat».

Per la seua banda, el president de l'Associació d'Amics del Corpus, Francisco Esteve March, ha exposat que «és un honor anar per tota València en el lliurament d'aquests Pomells tan preciosos i és una forma d'invitar les autoritats i d'informar que ja estem en la festa grossa, en la festivitat del Corpus, i que aquests Pomells engalanen els balcons i les façanes dels edificis».

Amb motiu de la festivitat del Corpus, l'Ajuntament ha instal·lat a la façana de la Basílica un tapís floral que presidirà la celebració a la plaça de la Mare de Déu. El tapís està format per un total de 190 quilos de flors, entre les quals hi ha sanguinàries, espígol, ciprer, aspretes, hibisc i pètals de gira-sol.

PROGRAMACIÓ DEL CAP DE SETMANA

Pel que fa a les activitats d'aquest cap de setmana, hui, divendres, a les 20 hores serà el trasllat de les roques a la plaça de la Mare de Déu, on quedaran exposades. A les 23.30 hores, se celebrarà la nit d'albaes i danses a càrrec de la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana, entre la Casa de les Roques i el Palau Arquebisbal, pels carrers dels Serrans i Cavallers, i la plaça de la Mare de Déu.

Dissabte, a les 19.30 hores, a la plaça de la Mare de Déu, serà la representació del Misteri de Sant Cristòfol i els pelegrins, a càrrec de l'alumnat del col·legi Nuestra Señora del Socorro, i del Misteri d'Adán i Eva, a càrrec de l'alumnat del col·legi Santo Tomás de Villanueva - Padres Agustinos. Eixe mateix dia, a les 23 hores, també a la plaça de la Mare de Déu, està previst el concert de la Banda Municipal de València, dirigida per Fernando Bonete, i a les 24 hores, serà la Nit de Festa, on hi haurà una cercavila amb banda de música pel recorregut invers de la processó i es lliuraran els premis dels balcons adornats.

Diumenge continua la programació amb motiu del Corpus. De 9 a 9.30 hores, serà el repic de campanes des de la torre d'El Micalet per passar a les 12 hores, després de la missa a la Seu, a la Cavalcada del Convit amb invitació a la festa pel capellà de les roques, exhibició de les danses del Corpus i comparsa de la Degolla. De 12 a 12.30 hores s'efectuaran els voltejos de campanes corresponents a la festivitat del Corpus des d'El Micalet. De vesprada, a les 16.30 hores es realitzarà el pas de les roques fins a la Casa de les Roques i a les 19 hores està prevista la Solemne Processó del Corpus Christi de València. Per finalitzar, de 19 a 21 hores, s'efectuarà el volteig de campanes des d'El Micalet.

Arxivat a:

Destacats