L’Ajuntament de València reforça la neteja de les platges durant el cap de setmana coincidint amb el tancament perimetral de la ciutat

La platja de la Malva-rosa presenta una major afluència de visitants

Guardar

Platja de la Malvarrosa
Platja de la Malvarrosa

La Regidoria d'Ecologia Urbana ha reforçat la neteja de les platges de la ciutat durant els caps de setmana. El reforçament coincideix amb una major afluència ciutadana pel tancament perimetral de la ciutat a causa de la covid-19. El reforçament és major en la platja de la Malva-rosa mentre que les platges del sud pateixen una pressió menor.

La Malva-rosa disposa habitualment de quatre operaris que netegen l'arena i buiden les papereres. Però, des del passat 31 de gener, la platja nord de València ha reforçat la neteja amb dues persones més, que cada diumenge recolzen l'operatiu de 7 a 10 hores del matí. També s'ha incrementat en dues persones més l'operatiu d'agranat manual, que diumenge disposa de dos operaris de reforç de 10 a 13 hores del matí. A més, diàriament es desinfecten amb motxilla les papereres situades a l'arena mentre que les papereres del passeig marítim es desinfecten cada quatre dies.

Per la seua banda, les platges del sud de la ciutat requereixen menys faena de neteja i recollida. Tots els diumenges dos operaris realitzen el buidatge de papereres de passejos i vials d'accés a les platges. A més, un operari, auxiliat per una minipala mecànica, neteja i retira l'arena del passeig de Pinedo, si així ho requereixen els episodis de vent. En les platges del sud també es retiren de la platja els residus voluminosos marins i flotants arrossegats pel corrent a la riba de la platja.

El reforçament de la neteja de platges va començar el passat 31 de gener coincidint amb el tancament perimetral de València durant els caps de setmana. El vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, creu "evident que el confinament perimetral de la ciutat ha fet que molts ciutadans i ciutadanes vagen a la platja per estar a l'aire lliure, especialment a les platges del nord de la ciutat, que són les més urbanes".

Sergi Campillo fa una crida al civisme de la ciutadania per mantenir netes les platges. Segons el regidor, "la neteja no és només una obligació de l'Ajuntament, que ho és, sinó també de tots els veïns i veïnes que acudim a les platges per estar en espais oberts". El regidor recorda que "cal utilitzar les papereres, que les deixalles no es poden tirar a terra i encara menys, a l'arena de la platja. Només així, farem una València més neta i sostenible".

Tot i que, actualment, els mitjans previstos per a la neteja de les platges es consideren adequats i proporcionals, des de la Regidoria d'Ecologia Urbana no es descarta modificar la distribució de recursos en cas que es detecten altres necessitats en les platges.

Destacats