L'Ajuntament de València proposa la conversió en zona de vianants del carrer Pelayo per a poder jugar a pilota valenciana

El projecte es fusionaria amb el futur 'Chinatown' proposat per l'Ajuntament en la mateixa zona: fusionaria les cultures valenciana i xinesa, la qual cosa suposaria un reclam turístic

Guardar

pilota_valenciana_0
pilota_valenciana_0

La vicealcaldessa de València, Sandra Gómez, la regidora d'Esports, Pilar Bernabé, i el regidor de Turisme, Emiliano García, es reuneixen demà les 13.30 amb el president de la Federació de la Comunitat Valenciana per la Pilota Valenciana, Pepe Catalunya, per a dur a terme el projecte de convertir en zona de vianants el carrer Pelayo. La finalitat és posar solució a la polèmica de les últimes setmanes de convertir el barri xinés de València en un 'Chinatown'.

El projecte del 'Chinatown' impulsat per l'Ajuntament de València des dels pressupostos participatius busca posar en valor una zona de la ciutat, als carrers Pelayo i Convent Jerusalem, on existeix una gran quantitat de negocis d'origen xinés. Per a això se situarien dos arcs orientals en l'entrada dels carrers, un en l'encreuament del carrer Pelayo amb Matemàtic Marzal i l'altre a Xàtiva amb Convent Jerusalem, com va explicar Bernabé a Levante-EMV. Es faria a l'estil de les grans ciutats del món, com Londres o Nova York. Des de l'Ajuntament asseguren que els arcs ajudarien els turistes a identificar el barri, a més d'adornar els carrers amb una forma única. De moment, la iniciativa compta amb una assignació de 14.000 euros.

Barri de Chinatown de Manhattan, Nova York.

En aqueix sentit, els regidors d'Urbanisme, Turisme i Esports expliquen que el que es proposa és fer compatible el projecte del 'Chinatown' amb el de la conversió en zona de vianants del carrer Pelayo, alguna cosa que acontentarà, asseguren, tant al carrer per excel·lència dedicada a l'esport autòcton de la pilota com a la comunitat xinesa. Seria una fusió de cultures, la xinesa i la valenciana, alguna cosa que es convertiria en un reclam turístic. A més, d'aquesta manera, es podrien jugar partides de 'llargues'.

En efecte, els veïns de la zona porten anys reclamant la conversió en zona de vianants. No obstant això, alguns experts de l'àmbit de la pilota consideren que el carrer és massa estreta per a això. Així mateix, alguns comerciants de la zona consideren que la tancada al tràfic perjudicaria els seus negocis.

Destacats