L’Ajuntament de València promou la inserció sociolaboral de persones amb risc d’exclusió

La regidora Isabel Lozano ha signat hui un conveni de col·laboració amb els responsables de SAV a l’empar del projecte «València Inserta»

Guardar

equip sav i representants ajuntament
equip sav i representants ajuntament

La Societat Agricultors de la Vega (SAV), encarregada de la neteja viària i recollida de residus sòlids a la ciutat, contractarà, per a cobrir vacants o reforçar la plantilla ja existent, persones que es troben en risc d'exclusió social i laboral. Així es desprén del conveni de col·laboració signat entre l'Ajuntament de València i l'esmentada empresa i a l'empar del projecte municipal «València Inserta», «que contempla l'accés al mercat laboral com la principal via de prevenció de situacions d'exclusió social». Com a pas previ d'aquest acord, SAV ha contractat tres persones com a peons de neteja per a reforçar el servici durant les festes falleres.

La regidora de Servicis Socials, Isabel Lozano, ha signat hui aquest acord que beneficiarà a persones derivades dels 12 Centres Municipals de Serveis Socials, a més del Centre de Suport a la Immigració (CAI), el Centre d'Atenció Social a Persones sense Sostre (CAST), l'Espai Dones i Igualtat (EDI), l'Oficina Municipal d'Atenció a Persones amb Discapacitat (OMAD), l'equip de mesures judicials imposades pels Jutjats en mig obert, i el Centre de Dia per a Joves «Malva-rosa».

Concretament, «València Inserta» «duu a terme funcions d'assessorament i orientació laboral, així com de formació per a l'ocupació i acompanya i ajuda les persones en la cerca d'un lloc de treball per aconseguir la seua inserció laboral», ha recordat la regidora, qui ha destacat que, amb aquest nou conveni, l'Ajuntament es posa a la disposició de l'empresa de neteja viaria i recollida de residus sòlids «per a facilitar-li la contractació de treballadors i treballadores més apropiats als seus requeriments i necessitats».

Segons l'acord, que té una vigència d'un any, les dues parts signants «estan interessades a mantenir una relació fluida de comunicació i cooperació estreta i continuada, basada en els principis de respecte a cadascuna de les entitats, a les seues formes de funcionament i als seus membres, transparència en les actuacions d'una de les parts que afecten l'altra, i suport mutu per a afavorir les finalitats de totes dues entitats».

Isabel Lozano ha celebrat «el fet de poder incorporar al mercat laboral persones que, a priori, tenen una difícil inserció». L'empresa informarà de les seues ofertes de treball a l'Ajuntament, que, a través del programa «València Inserta», buscarà persones candidates per a participar en el procés de selecció corresponents als perfils demandats.

«València Inserta» es realitza en col·laboració amb l'Associació per a la Promoció i Inserció Professional (APIP), l'Institut Valencià d'Atenció als Discapacitats (IVADIS), la Fundació Xarxa de Suport a la Integració Sociolaboral (RAIS) i la Fundació CEDAT de la Comunitat Valenciana.

Destacats