L'Ajuntament de València presenta el Pla d'Intervenció Enllumenat Públic

El projecte s'emmarca dins del procés de participació ciutadana DECIDIM VLC

Guardar

Fanals de València
Fanals de València

L'Ajuntament de València treballa des del seu govern per a convertir València en una ciutat model en polítiques de sostenibilitat en un marc de lluita contra el canvi climàtic. La regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, ha presentat aquest matí el Pla d'Intervenció Enllumenat Públic que pretén, a través del procés participatiu de la ciutadania DECIDIM VLC, establir a la ciutat un enlluernat que siga favorable per al medi ambient. Tal com ha explicat Notario, el Pla naix de dues propostes diferents que es van oferir i que finalment s'han unit en un projecte que s'agrupa en sis lots diferents que s'aplicaran en un termini d'execució d'aproximadament 3 mesos.

La primera actuació que es pretén dur a terme se centra en la substitució dels bàculs de carretera existents en el Camí nou de Picanya i Tres Forques per columnes d'entre 4 i 7 metres d'alçada amb lluminàries d'última generació de font lluminosa Led de 2.700° Kelvin. El segon lot aposta per la millora de l'eficiència energètica en els barris de Malilla i Quatre Carreres. «Amb les millores dels lots 3 i 4 renovarem tot l'enlluernat de les andanes de la línia 4 del metro», ha agregat la regidora. Pel que fa al lot 5, es completarà al barri de l'Olivereta amb la substitució dels fanals actuals per altres més eficients. L'últim lot correspon a l'enlluernat de la part inferior de tots els ponts de l'antic llit del riu Túria on es col·locaran receptors de font lluminós Led de 2.700º K.

Luisa Notario, regidora de Gestió de Recursos

El Pla compta amb un pressupost d'1.453.953,15 €. Per al projecte s'ha emprat tecnologia Led amb les màximes prestacions; s'ha establit una tonalitat de la llum amb una Temperatura de Color de 2700° Kelvin, amb la qual cosa l'Ajuntament de València ha sigut pioner en la instal·lació d'aquesta temperatura que ofereix una il·luminació més agradable, més confortable i més respectuosa amb el medi ambient, les persones i el seu descans. A més, la regidora ha volgut destacar la direcció cap a la qual emeten la llum les lluminàries emprades: «La llum cap a baix aconseguim reduir la contaminació lumínica i evitem que la llum entre a les cases dels veïns i les veïnes que tenen finestres pròximes als fanals».

«Aquestes intervencions que portem fent des de 2015 no es queden només en un lema; les dades ho confirmen», ha declarat l'edil. Quatre anys enrere, l'Ajuntament de València va posar en marxa un projecte amb l'objectiu de millorar la instal·lació d'enlluernament públic. Aquesta proposta es va iniciar amb l'apagat selectiu de més de 5.000 lluminàries, la qual cosa va suposar la reducció de la contaminació lumínica. Juntament amb projectes com l'actual Pla d'Intervenció Enllumenat Públic, l'Ajuntament de valència ha aconseguit una millor d'eficiència des del punt de vista energètic que ha suposat l'estalvi energètic d'1.382.170 kilovatio-hora (kWh) i un estalvi econòmic de 195.833 € anuals.

Destacats