L'Ajuntament de València planta 5.500 flors de Pasqua

Guardar

Flor Pasqua Pont de les Flors -
Flor Pasqua Pont de les Flors -

La Regidoria d'Ecologia Urbana ha plantat 5.500 flors de Pasqua en parcs i jardins per fer arribar el Nadal a tots els barris de la ciutat. El Parc Central, el Jardí del Túria, el Parc de Malilla, el Parc de l'Oest, el jardí d'Aiora, el Parterre, la plaça de l'Església de Campanar, la plaça de Benimaclet i l'avinguda de les Fires de Benimàmet són, entre d'altres, els llocs triats per a col·locar aquestes plantes. El vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha afirmat que "volem que, enguany més que mai, tots els nostres pobles i barris gaudisquen de l'esperit nadalenc".

L'Ajuntament també plantarà flors de Pasqua en les quatre capçaleres del pont de les Flors substituïnt la macroplantació que es realitzava anys enrere en tot el pont per un repartiment entre tots els barris de la ciutat. Sergi Campillo ha dit que "volem descentralitzar aquesta plantació. Abans només es plantava al centre. Els nostres pobles i barris mereixen viure també l'esperit nadalenc". En aquest sentit, s'han plantat flors de Pasqua en el Perellonet, el carrer de la Llotgeta de Massarrojos, en la plaça del Poble de Carpesa, en la plaça del Moreral de Borbotó o en les Cases de Bàrcena, entre d'altres.

Una de les ubicacions que també té ja flors de Pasqua és l'escalinata principal d'accés a l'Ajuntament així com el Palauet de Monfort.

El cost total del subministrament d'aquestes plantes, que ha sigut licitat públicament, és de 12.360,15 euros. De les 5.500 unitats adquirides, 3.000 són distribuïdes i plantades pel servei de jardineria i 2.500 per l'Organisme Autònom de Parcs i Jardins.

La Flor de Pasqua (Euphorbia Pulcherrima o poinssetia) és una planta arbustiva originària d'Amèrica Central de fulles acolorides i cridaneres de color roig, blanc o rosat, entre d'altres. És una de les plantes nadalenques per excel·lència. Campillo afirma que "en els últims anys s'ha estés molt per la ciutat la tradició de tindre una flor de Pasqua en casa". Per això, segons el regidor, "des de l'Ajuntament volem engalanar també els nostres pobles i barris perquè, enguany, és un any particular per l'impacte de la pandèmia".

Destacats