L'Ajuntament de València multiplica la subvenció per als artistes fallers fins a 200.000 euros

Aquestes ajudes destinades al gremi d'artistes fallers no estan vinculades a la COVID-19, sinó que tenen com a objectiu mantenir l'activitat econòmica i empresarial

Guardar

 Artista fallero
Artista fallero

L'Ajuntament de València mitjançant la regidoria de Desenvolupament Econòmic i Ocupació que encapçala la socialista Pilar Bernabé ha multiplicat per dos la quantitat que es va treballar a principis de febrer destinada al gremi d'artistes fallers. Aquesta ajuda, que en principi eren uns 100.000 repartits per a tots els beneficiaris, ara serà d'uns 200.000 euros, segons Bernabé, "per a mantenir l'activitat econòmica i empresarial dels artistes fallers".

Aquesta ajuda es presentarà la setmana que ve a la Junta de Govern per a la seua futura aprovació, i d'aquesta manera, quan es publique en el Butlletí Oficial de la Província de València, els artistes podran sol·licitar aquesta ajuda durant vint dies hàbils. Segons la regidora de Desenvolupament Econòmic i Ocupació, Pilar Bernabé, "cada artista faller, a priori, podria optar a una quantia màxima de 5.000 euros". Entre les despeses que es volen subvencionar computen, per exemple, els treballs de disseny, impressió o pagament a proveïdors, així com el manteniment del taller o seu social com ara rebuts d'aigua, llum, lloguer, etc. De la mateixa manera, només podran ser beneficiaris d'aquesta ajuda aquells artistes que tinguen el seu taller o seu social a la ciutat siga quin siga el municipi on planten el monument faller.

La nostra competència té un límit, i aquest és el terme municipal de la ciutat de València, per això, no podem ajudar a artistes fallers que tinguen la seua seu social i el seu taller fora del nostre terme. Pilar Bernabé
D'altra banda, la regidora destaca que aquestes ajudes no estan vinculades a la COVID-19 i totes les conseqüències que ha generat el virus, així com la suspensió de les falles 2020. De la mateixa manera, el ser beneficiari d'aquesta línia d'ajudes no serà compatible amb l'haver rebut altres subvencions anteriors, ja que "es busca ajudar al màxim número de gent afectada possible", segons Bernabé.

Pel que fa al cobrament i tramitació d'aquesta ajuda, es preveu que a mitjan juliol ja s'haja presentat tota la documentació i que, per a l'inici del nou curs, és a dir, a mitjan setembre i inicis d'octubre els artistes fallers ja hagen rebut aquesta ajuda de fins a un màxim de 5.000 euros.

Destacats