L'Ajuntament de València estarà representat per Giuseppe Grezzi en el Burning Man als Estats Units

Guardar

Lightmatter_burningman
Lightmatter_burningman

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, representarà l’Ajuntament de València durant la celebració del Burning Man, un esdeveniment cultural que cada any atrau desenes de milers de persones al desert de Nevada, als Estats Units, i que enguany ha estretit vincles amb les Falles. El regidor farà un recés en un viatge particular per a representar la institució i acompanyar els artistes fallers que també acudiran a esta celebració, que tindrà lloc entre el 30 d’agost i el 7 de setembre.

En concret, serà el pròxim dia 1 de setembre quan Grezzi es traslladarà a la zona desèrtica de l’estat de Nevada, on hi haurà un festival d’art. Allà acompanyarà els artistes fallers Miguel Arraiz i David Moreno que, juntament amb el seu equip i amb la col·laboració econòmica de la Regidoria de Cultura Festiva, han creat una falla per a l’ocasió.

Renaixement” és una falla que podran veure totes les persones assistents al Burning Man amb la repercussió que això comporta per a les Falles, a pocs mesos de conéixer si aconseguixen el reconeixement com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. “L’impuls de la candidatura de les Falles enguany ha sigut molt important i continua ara a l’altre costat de l’oceà, on tornem a manifestar amb contundència el compromís ferm que té el Govern de la Nau per promocionar i projectar la festa gran de la ciutat de València a la resta del món”, ha afirmat Grezzi.

El regidor s’ha mostrat “honrat i emocionat per representar l’Ajuntament i tota la ciutadania de València en un esdeveniment cultural tan important”. A més, ha destacat que “el treball magnífic que han fet Arraiz i Moreno permet València mostrar a milers de quilòmetres l’art de les Falles” i ha fet palesa la seua confiança en la consecució del reconeixement per part de la UNESCO.

El mes de març passat representants de l’organització del Burning Man vingueren a València per a conéixer les Falles de primera mà i establir llaços de col·laboració entre les dos celebracions, ateses les semblances entre els dos esdeveniments.

Els organitzadors preveuen l’assistència de vora 70.000 persones a la ciutat efímera que es crea cada any en mig del desert, tot i que les entrades per a l’esdeveniment enguany tenien un preu de vora 400 dòlars, encara que es van esgotar en menys d’una hora després que es posaren a la venda.

Arxivat a:

Destacats