L’Ajuntament de València enceta la cinquena edició del curs de direcció pública local

Guardar

1006 Direcció pública local
1006 Direcció pública local

La regidora de Gestió de Recursos de l'Ajuntament de València, Luisa Notario, ha donat la benvinguda a les 50 persones que s'incorporen al Curs de Direcció Pública, un projecte que ja compta, gràcies a les quatre edicions anteriors, amb 200 responsables de servicis municipals formats en coneixements i habilitats directives, amb els corresponents projectes de millora per implantar-se en l'àmbit de les seues competències, amb el benefici que això ha suposat per a l'administració local i per als ciutadans i ciutadanes de València. La jornada inaugural ha comptat amb la intervenció del politòleg Pablo Simón amb la ponència 'Les ciutats en la globalització postcovid'.

La regidora Luisa Notario, que ha estat acompanyada del vicealcalde Sergi Campillo, ha destacat la importància d'aquesta nova edició del curs, tant per l'interés mostrat per l'alumnat com per la situació en què arriba atesa la crisi sanitària, i ha fet valdre el curs, amb la col·laboració de la Universitat de València, en permetre incidir en els lideratges necessaris en les administracions, amb la direcció d'equips fonamental per "interpretar la política i transmetre el seu llenguatge a l'organització, tot reunint les competències i habilitats necessàries".

El curs pretén aportar un aprenentatge en eines i metodologies per reforçar i perfeccionar els perfils professionals del personal de la línia directiva, millorant així els resultats del seu treball. "És per això que l'objectiu general del curs és formar personal empleat públic d'alt nivell per a desenvolupar habilitats directives i analítiques que els permeten abordar de forma creativa i innovadora la gestió dels assumptes públics, afrontant els reptes dels nous estils de govern relacional", ha explicat Notario.

En les edicions anteriors "el balanç ha sigut molt positiu, amb 150 plans de millora ja implantats als que se'n sumaran mig centenar més en 2021 i els 50 derivats d'aquest curs que ara comença i que s'implantaran en 2022". Aquests plans de millora tenen com a objectiu últim revertir a la ciutadania la inversió que l'Ajuntament de València fa per a possibilitar la formació de cada grup de persones a qui se'ls ofereix la possibilitat d'adquirir el conjunt de coneixements i habilitats que reporta la direcció pública. "Com sempre procurem les millors condicions de treball per al personal municipal i alhora avancem cap a l'excel·lència en la gestió perquè redunde en el major benefici possible per a la ciutadania de la nostra ciutat", ha afirmat Notario.

Destacats