L’Ajuntament de València dona resposta a una proposta ciutadana en adequar espais enjardinats d’Algirós

La intervenció es dura a terme en 8 setmanes, als carrers de Josep d’Orga, Xalans i Músic Ginés

Guardar

1219 Projecte Algirós. Joc Infantil 2
1219 Projecte Algirós. Joc Infantil 2

La "plaça" de vianants del carrer de Josep d'Orga comptarà amb 4 jocs bio saludables, a més d'altres elements urbans i fites guarda voreres per evitar l'estacionament de vehicles a aquesta zona de vianants d'Algirós. Aquest districte també serà objecte d'altres intervencions impulsades per la Regidoria d'Ecologia Urbana per donar resposta a una proposta ciutadana per invertir pressupost municipal, en aquest cas un total de 132.428,18 euros de la convocatòria Decidim de 2018. Concretament, l'Ajuntament executarà, en un termini de 8 setmanes, diferents actuacions per adequar els espais enjardinats existents als carrers de Josep d'Orga, Xalans i Músic Ginés. S'intervindrà, principalment, a la jardineria, accessibilitat, paviments i mobiliari urbà.

El regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha explicat que la superfície d'actuació és de 1.176,98 m2, i ha donat compte de les diferents "accions de millora". Així, ha explicat que es duran a terme actuacions de poda a l'arbrat existent al carrer de Josep d'Orga, i la plantació d'un Acer monspesulanum a un escocell del carrer de vianants de Josep d'Orga, un Ginkgo biloba-gingo a la jardinera d'accés des del carrer de l'Impressor Lambert Palmar i dos Celtis australis lledoner als escocells del carrer de Xalans, al seu encreuament amb el carrer de Josep d'Orga.

D'altra banda, a la jardinera amb palmeres del carrer de Xalans es plantaran arbusts d'ombra; Clivias, Acanthus, Liriopes i Polygonum. I tant als dos grans escocells propers al pas de vianants com a la jardinera de les palmeres del carrer de Xalans es realitzarà un paviment alveolar de formigó d'entre 1,00-1,20 metres d'amplària per facilitar el pas a les voreres.

Pel que fa a la "plaça" de vianants del carrer de Josep d'Orga s'instal·laran 4 jocs bio saludables: gir de cintura, eslàlom, esquí de fons i bicicleta estàtica, a més de dos bancs, una paperera i fites guarda voreres per evitar l'estacionament de vehicles a aquesta zona de vianants, sent dos d'ells abatibles per permetre el pas de camions de manteniment. A més, "a petició del veïnat, es col·locarà una placa commemorativa al mur de formigó que recorre el carrer de vianants de Josep d'Orga".A la zona de jocs infantils de la mitjana enjardinada del carrer del Músic Ginés s'instal·larà un joc infantil d'equilibri i trepa que consisteix en entramats de corda penjats de pals d'acer incloent un tobogan també d'acer (amb unes dimensions totals de joc de 1908x492x290cm). A la superfície actual de terra de morterenca es realitzarà un paviment de seguretat de cautxú continu de 10 cm de grossària "i a la graderia existent es pintarà un mural amb un motiu a color que aporte a aquesta zona infantil moviment i alegria". Per últim, s'adequaran els pendents de les rampes d'accés a aquesta zona de jocs perquè siguen accessibles segons la normativa vigent.

Arxivat a:

Destacats