L'Ajuntament de València decidirà si opta pel lloguer assequible o la compra del seu patrimoni al Cabanyal

Guardar

Imatge d'un dels carrers del barri del Cabanyal-Canyamelar
Imatge d'un dels carrers del barri del Cabanyal-Canyamelar

La regidora de Patrimoni de l'Ajuntament de València, Isabel Lozano, ha visitat este matí tot el patrimoni municipal del barri del Cabanyal, conformat per 116 vivendes municipals repartides en 62 edificis i 83 solars municipals, dels quals hi ha 30 lliures (els que són objecte de valoració) ja que la resta tenen adscripció per a projectes concrets: Universitat Popular, escoleta, centre cívic, centre d'ocupació, entre d'altres.

La visita que ha realitzat la regidora Lozano al patrimoni municipal en el Cabanyal té l'objectiu de decidir la destinació d'aquest patrimoni, fonamentalment si es farà rehabilitació i es posarà cases de lloguer assequible, o si s'optarà per la venda; això en el cas de les vivendes. Pel que fa als solars, s'ha de decidir entre la construcció o la venda.

«Hem realitzat aquest matí una visita intensiva a totes les propietats del Cabanyal a totes les propietats municipals al barri del Cabanyal, tant vivendes i immobles com parcel·les, per tal de valorar in situ el seu estat i 'prendre una decisió respecte a la seua destinació. Es tracta de tindre una decisió amb relació al conjunt de totes aquestes propietats per a ordenar el patrimoni municipal en el barri», ha detallat Lozano en acabar la seua visita.

L'Ajuntament de València ha elaborat un complet dossier de totes les seues propietats en el barri del Cabanyal. En els últims mesos, el servici de Patrimoni s'ha dedicat a realitzar aquesta tasca, a inventariar cadascuna de les propietats i incloure els metres quadrats i les característiques de cadascun dels solars o immobles municipals.

Aquest treball previ ha permés hui fer aquesta visita i començar el procés per a decidir què farà l'Ajuntament amb cadascuna de les seues propietats, tenint en compte l'interés general. Cal destacar que aquestes propietats són 100% propietat de l'Ajuntament i són altres diferents de les que té la societat Pla Cabanyal, que està integrada també per l'administració autonòmica.

Arxivat a:

Destacats