L’Ajuntament de València aprova el pagament de noves ajudes del Pla Resistir i la sisena modificació de crèdit

El període mitjà de pagament a proveïdors es reduïx a 17,7 dies en juny

Guardar

0723 RdP JGL. Pagament ajudes Pla Resistir i sisena modificació crèdit
0723 RdP JGL. Pagament ajudes Pla Resistir i sisena modificació crèdit
La Junta de Govern ha aprovat este divendres nous pagaments de les ajudes del Pla Resistir a empreses i autònoms afectats per la covid: el huité i últim al sector de les cerimònies per import de 57.400 euros a 27 beneficiaris, i el segon per a Ciutat Vella per import de 270.800 euros a 110 beneficiaris. Ho ha explicat el regidor Borja Sanjuán en finalitzar la reunió de l'òrgan col·legiat, on també s'ha tractat la reducció del període mitjà de pagament a proveïdors a 17,7 dies en el mes de juny. D'altra banda, la comissió de govern ha donat llum verda a la sisena modificació de crèdits del pressupost, que permetrà compensar sis milions d'euros de deute per un derivat financer de la Marina de València amb fons europeus del programa IDAE. A més, s'empraran dos milions d'euros del romanent de tresoreria per reforçar la plantilla municipal.El regidor Borja Sanjuán ha informat en roda de premsa dels assumptes tractats en la Junta de Govern, acompanyat del vicealcalde i portaveu municipal, Sergi Campillo. L'edil s'ha referit als últims pagaments de les ajudes del Pla Resistir. Pel que fa a les destinades a Ciutat Vella, s'ha felicitat perquè pràcticament la totalitat dels venedors i venedores del Mercat Central les han sol·licitades "i, per tant, es veuran beneficiats" d'estes subvencions. En eixe sentit, ha recordat que s'ha ampliat el termini per demanar les ajudes per als sectors econòmics de Ciutat Vella en deu dies addicionals, amb l'objectiu que "ningú es quede fora per no haver pogut presentar els documents". "Volem arribar al 100 % de les persones afectades per les conseqüències econòmiques de la crisi", ha remarcat Sanjuán, qui ha assenyalat que "entre que una empresa o un autònom demana l'ajuda i té els diners ingressats en el compte passen entre 7 i 12 dies", amb la qual cosa "este és l'Ajuntament de la Comunitat Valenciana que més ràpid està pagant".També en l'àrea econòmica, Sanjuán ha indicat que el període mitjà de pagament a proveïdors (PMP) s'ha reduït a 17,76 dies en el mes de juny, "la segona xifra més baixa de la història de l'Ajuntament en un mes", només per darrere de la que es va registrar en juny de l'any passat. Açò "ve a ratificar sis mesos seguits de descens en el PMP, que ja l'any passat es va situar en 24 dies de mitjana davant els 77 dies que tenia el govern anterior en 2015".

Sisena modificació de crèdits i pressupost de 2022

La comissió de govern ha donat llum verda a la sisena modificació de crèdits del pressupost, de la qual cal destacar "dos aspectes rellevants", ha subratllat l'edil Borja Sanjuán. En primer lloc, s'incorporen sis milions d'euros del deute que el consistori tenia per un derivat financer corresponent a la Marina de València, que es compensaran amb els recursos del programa amb fons europeus IDAE per la reforma de diverses places del centre històric. D'altra banda, es farà ús de dos milions d'euros addicionals del romanent de tresoreria per dotar de més personal els servicis municipals.Així mateix, s'han aprovat les normes i terminis d'elaboració del pressupost municipal de 2022, "amb les premisses" de "mantindre el gasto corrent i continuar executant les inversions que són clau en este ajuntament" i amb la previsió de la incorporació al llarg del pròxim any dels fons europeus Next Generation. Els servicis municipals disposen fins al 15 de setembre per elaborar les fitxes pressupostàries que han de conformar els comptes. Sanjuán ha remarcat que "anem a fer front a esta crisi ampliant el pressupost al màxim de les nostres possibilitats perquè un ajuntament que invertix en un moment difícil és un ajuntament que ajuda a superar eixe moment".

Conveni amb l'Agència Tributària

La Junta de Govern també ha ratificat la pròrroga del conveni de col·laboració amb l'Agència Tributària Valenciana, que, tal com ha explicat Sanjuán, "ha permés recuperar nou milions d'euros que abans no es recaptaven per multes de trànsit i de l'ORA a no residents a València, i que ara s'amplia al conjunt de taxes i tributs a les persones que tinguen els seus comptes a la Comunitat Valenciana, però no a la ciutat de València".

Gestió dels fons Next Generation

Altre dels temes acordats en la comissió de govern ha estat la creació d'un òrgan de direcció política per a la gestió dels fons europeus Next Generation de la Unió Europea i un comité tècnic. L'objectiu és, segons Sanjuán, "obtindre el màxim nombre de recursos dels 140.000 milions d'euros que arribaran d'Europa per impulsar inversions que ens permeten eixir d'aquest trànsit de la covid" i, a més, "per poder-los aplicar a aquells elements que seran més disruptors".
Destacats