L'Ajuntament de Cases de Bàrcena tindrà una coberta vegetal ecològica

Millorarà l’eficiència energètica de l’edifici respecte al seu entorn

Guardar

0917 Coberta vegetal Cases Bárcena
0917 Coberta vegetal Cases Bárcena

L'Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Pobles de València, dirigida per Lucía Beamud, destaca la coberta vegetal ecològica amb la qual comptarà la futura nova alcaldia de Cases de Bàrcena, inclosa dins del projecte de rehabilitació de l'edifici, les obres del qual continuen avançant i quemillorarà l'eficiència energètica de l'edifici respecte al seu entorn.

Els beneficis d’una coberta vegetal són entre altres que redueix la temperatura ambient, purifica l'aire, protegeix de la pluja i augmenta la biodiversitat."Aquesta coberta verda sostenible forma part de la intervenció que suposarà la solució a un problema històric de la població de Cases de Bàrcena, perquè era l'única pedania de la ciutat que no comptava amb un edifici en condicions òptimes per a albergar la seua alcaldia. Les obres continuen avançant a bon ritme", recorda la regidora de Pobles de València, Lucía Beamud.

La coberta vegetal disposarà de vegetació de tipus endèmic i integrarà un sistema de reg, a més de disposar de trepadoras en jardineres, en els fronts de les façanes sud-oest i sud-est. Un benefici energètic, social i econòmic del qual podran gaudir els veïns del poble de Cases de Bàrcena, en el districte de Poblats del Nord. La finca es troba en el camí de Cases de Bárcena 63, està compost de planta baixa i primera planta i ocupa una superfície total construïda de 379 metres quadrats sobre superfície solar de 243 metres quadrats.

A més amb aquest projecte, que va rebre el Premi Habitatge, Mobilitat i Urbanisme amb perspectiva de gènere per a ajuntaments de menys de 5.000 habitants que atorga la Generalitat Valenciana «per la capacitat transformadora del projecte i de l'anàlisi i disseny de l'espai amb perspectiva de gènere», l'Ajuntament deixarà de gastar 10.000 euros anuals en el lloguer d'una casa de xicotetes dimensions que actualment acull les dependències de l'alcaldia.

Destacats