L’Ajuntament crearà itineraris per a vianants en l’entorn de l’Horta de Sant Miquel dels Reis

La Junta de Govern acorda el projecte de rehabilitació del centre cívic de la plaça de Francisco Javier Goerlich Lleó, al barri d’Aiora

Guardar

1229 Itinerari paisagístic St. Miquel Reis 2
1229 Itinerari paisagístic St. Miquel Reis 2

La Junta de Govern Local ha aprovat este dimarts el projecte de condicionament de dos itineraris paisatgístics en l’entorn de l’horta del Monestir de Sant Miquel dels Reis, amb l’objectiu de compatibilitzar l’ús lúdic i agrícola dels camins i millorar l’accessibilitat de la connexió de l’avinguda dels Germans Machado amb l’avinguda de la Constitució. Ho ha explicat la vicealcaldessa i portaveu, Sandra Gómez, en la roda de premsa posterior a l’última reunió de l’any de l’òrgan col·legiat, on també s’ha acordat el projecte de rehabilitació del centre cívic de la plaça de Francisco Javier Goerlich Lleó, al barri d’Aiora, per import de mig milió d’euros.

El primer itinerari per a vianants al voltant de Sant Miquel dels Reis tindrà una longitud de pràcticament un quilòmetre i mig i el segon, de mig quilòmetre. Amb este projecte es pretén recuperar els camins d’horta, posar en valor les edificacions protegides de l’entorn, facilitar l’accés respectuós al medi natural, promoure mitjans de mobilitat sostenible i aconseguir una integració armoniosa d’aspectes naturals i històrics. Sandra Gómez ha destacat la "recuperació del valor del patrimoni històric, arquitectònic i natural de la nostra ciutat". "Si hi ha un espai que recull tot açò", ha afegit la regidora, "és precisament l’entorn de Sant Miquel dels Reis; un entorn potser protegit, però no posat en valor en la mesura que es mereix".

La Junta de Govern també ha donat llum verd al projecte d’obres de rehabilitació del centre cívil de la plaça de Francisco Javier Goerlich Lleó, "molt demandat pels veïns", amb un pressupost base de licitació de mig milió d’euros. L’immoble, de 774 metres quadrats de superfície, es troba dins d’una parcel·la de més de 2.000 metres quadrats. Es rehabilitarà una antiga escoleta infantil que va tancar per tal de "generar un entorn de dinamització, un nou espai de trobada cívica, dinamitzat per l’Ajuntament, dins del barri d’Aiora, que té una carència d’infraestructures d’este tipus", segons ha assenyalat l’edil.

Arxivat a:

Destacats