L'Ajuntament costruirà un hivernacle als vivers del Saler

Guardar

0930 Hivernacle
0930 Hivernacle

L’Ajuntament de València ha encetat els tràmits per a construir un nou hivernacle als vivers municipals del Saler, on es desenvolupa una tasca important de producció de les plantes autòctones necessàries per a cuidar i conservar el bosc de la Devesa i el llac de l’Albufera.

“Amb les noves instal·lacions afavorirem el treball permanent que el Servici Devesa-Albufera fa per recuperar i preservar els ecosistemes del Parc Natural de l’Albufera. És important dotar els vivers municipals d’un hivernacle que permeta regular varietats ambientals, com ara la insolació, la temperatura o la humitat idònies per al creixement de les plantes”, ha explicat el regidor de Conservació d’Àrees Naturals i Devesa-Albufera, Sergi Campillo.

El pressupost base de licitació arriba als 87.500 euros i el termini màxim d’execució és de dos mesos a partir de la firma de l’acta de replantejament, tal com es pot comprovar en el perfil del contractant de l’Ajuntament de València.

Els vivers municipals es van construir el 1969 i a principi de la dècada dels 80 del segle passat s’hi va crear el primer hivernacle. El 8 de gener de 2015, però, un vendaval va provocar el col·lapse de l’estructura que permetia una zona d’ombra a l’àrea on es concentra el major nombre de bancals de cultiu.

La redacció del projecte es va encarregar l’any passat. Preveu la construcció d’un hivernacle de 576 metres quadrats format per quatre naus adossades de 22,5 metres de llarg i 6,4 metres d’ample. Constarà d’una estructura metàl·lica amb fonamentació a terra i una coberta de plaques de policarbonat semiona. Cada nau tindrà una finestra que garantirà una ventilació òptima. A més, la instal·lació estarà connectada amb la xarxa de subministrament d’electricitat i aigua.

Arxivat a:

Destacats