L'Ajuntament confia que s'accepte el recurs de la Generalitat contra el tancament de la depuradora de Pinedo

Guardar

0113-sarria-sentencia-depuradora-pinedo
0720 Alges platja Pinedo (3)
0720 Alges platja Pinedo (3)

El regidor delegat del Cicle Integral de l'Aigua, Vicent Sarrià, ha manifestat este divendres el suport de l'Ajuntament al recurs de cassació que la Generalitat Valenciana interposarà contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana que ordena el tancament de la depuradora de Pinedo, ja que estima el recurs que en el seu dia van interposar els veïns de la localitat.

“Lògicament, l'Ajuntament acata totes les sentències i les complix quan siguen ferms, però en este cas entenem la posició de la Generalitat, que presentarà un recurs que està plenament justificat”. Així s'ha manifestat el regidor davant dels periodistes, poc després de conéixer-se la nota de la Secció primera de la Sala contenciosa administrativa del TSJCV, que ordena el tancament de la tercera fase de la depuradora de la pedania de Pinedo “per no tindre llicència ambiental, de conformitat amb el que establix la llei”.

La sentència estima parcialment un recurs que en el seu moment van interposar els veïns a l'ampliació de la depuradora de Pinedo, concretament Pinedo III, en la qual es qüestionava la construcció de la infraestructura en funció de les molèsties, olors i afeccions per al veïnat. Tal com ha recordat Vicent Sàrria, “en aquell moment, tant l'Ajuntament com la Generalitat i l'EMSHI (Entitat Metropolitana de Servicis Hidràulics) van desestimar les al·legacions dels veïns, que van presentar un recurs que ara el jutge estima parcialment”. La sentència afecta la part més nova de totes les fases de Pinedo, Pinedo III, “que, cal dir”, ha subratllat el regidor, “que és la més moderna i la que menys afeccions genera”. El tribunal entén que en les altres dos fases els elements denunciats ja han prescrit.

La titularitat de la instal·lació correspon a la Generalitat Valenciana (no a l'Ajuntament ni a l'EMSHI). La sentència insta l'Ajuntament que en el termini de dos mesos procedisca al tancament de Pinedo III “per no tindre llicència d'activitat”.

Segons Sarrià, la Generalitat presentarà un recurs de cassació basat en el fet que, en compliment de la Llei d'aigües, i com que es tracta d'una instal·lació de sanejament supramunicipal, no és d'aplicació l'obligació de disposar d'una llicència d'activitat qualificada.

Conseqüències inassumibles

El regidor del Cicle Integral de l'Aigua ha recordat que “estem parlant d'una instal·lació de sanejament que no afecta només el municipi de València, sinó tota l'àrea metropolitana, especialment a la part sud: parlem de més d'un milió d'habitants”.

Per això, ha assegurat que el tancament de Pinedo “tindria unes conseqüències mediambientals inassumibles, ja que obligaria a abocar sense depurar totes les aigües residuals de València i l'Horta Sud directament al mar”.

“En tot cas”, ha conclòs l'edil, “confiem que el recurs serà acceptat, i abonem  la Generalitat en les iniciatives que prenga respecte d'això”.

Destacats