L'Ajuntament condiciona més de 70.000 embornals de la ciutat davant la previsió de pluges

Guardar

L'ajuntament_de_valència
L'ajuntament_de_valència

El regidor del Cicle Integral de l'Aigua Vicent Sarrià ha donat detalls dels treballs de neteja i manteniment realitzats en els més de 72.000 embornals de la ciutat per a evitar l'acumulació d'aigua en els carrers quan es produïsquen les pluges.

En un primer moment, s'han instal·lat 589 xapetes en els embornals per a evitar olors i molèsties als ciutadans i es preveu que en els pròxims mesos s'instal·len unes 200 unitats més. S'ha actuat en tots els barris de la ciutat, i quan es completen les obres programades, s'hauran completat tots els embornals de Ciutat Vella.

Tal com ha manifestat el regidor Sarrià, des de Cicle Integral de l'Aigua s'actua de manera preventiva en tots els aspectes de manteniment de la xarxa de sanejament, prestant especial atenció a la neteja de 80 col·lectors de la ciutat, amb una superfície de 3.200 m2 de clavegueram.

També s'han netejat recentment els 14.975 punts d'evacuació màxima d'aigües pluvials, situats de forma estratègica per tota la ciutat per a evitar inundacions. A València hi ha 22 passos inferiors, dels quals cinc drenen per gravetat directament a la xarxa de sanejament, i els 17 restants per bombament als col·lectors pròxims, la qual cosa evita l'acumulació d'aigua els dies de pluja.

Destacats