L'Ajuntament concedix una ajuda econòmica al gremi artesà d'artistes fallers per participar al Burning Man

Guardar

Lightmatter_burningman
Lightmatter_burningman

La Regidoria de Cultura Festiva de l'Ajuntament de València ha acordat la concessió d'una ajuda econòmica al Gremi Artesà d'Artistes Fallers per la seua participació al Renaixement Project, que estos dies s'exhibix al Burning Man dels Estats Units i que està liderat pels artistes valencians Miguel Arraiz i David Moreno.

La subvenció arriba als 5.000 euros i se suma a l'establerta al conveni anual amb el Gremi, de 25.000 euros. Reconeix la col·laboració d'una representació plural d'artistes fallers valencians a la peça avantguardista seleccionada pels promotors del Burning Man. “Amb ella les Falles i els seus artistes han entrat per primera vegada al popular festival nord-americà, on l'art efímer i el foc són protagonistes fonamentals”, ha explicat Fuset, qui ha agraït la implicació d’Arraiz i Moreno i molts altres noms destacats de l’art faller per obrir finestres per a la festa.

La col·laboració del Gremi ha permés emprar motles originals d'artistes fallers d’èpoques i estils diversos. Destaquen noms com els de Vicente Agulleiro, Vicente Luna Cerveró, Raúl Martínez, Vicente Lorenzo, Juan Huertas, Ángel Gómez, Miguel López i Pedro Rodríguez. Així mateix, en l'elaboració de les peces, per a les que s’ha emprat el cartró pedra tradicional, s'ha comptat amb la col·laboració d'artistes com José Ramón Devis, Miguel Banaclocha, Moisés Alarcón, Pilar Luna, María José Luna , Antonio Lanchazo i Ángel Azpeitia. Estes peces en forma de màscares humanes han completat la peça dissenyada per Arraiz i Moreno.

Fuset, qui es manté en contacte permanent amb l'expedició valenciana desplaçada al desert de Nevada, ha traslladat la seua felicitació a l'equip que ha culminat la plantà de la peça a la ciutat efímera de Black Rock. El també president de Junta Central Fallera ha expressat "l'emoció de molts fallers i falleres al vore les imatges de la falla culminada i les senyeres valencianes a l’avantguardista festival del Burning Man". Fuset ha agraït també "la tenacitat i la generositat dels artistes impulsors del projecte per saber implicar a molts altres noms de la festa, de ben divers estil, per a que l'aventura puga obrir noves finestres per a la festa de les Falles i els seus artistes".

Fuset s'ha mostrat convençut que Renaixement podrà tornar a casa per ser contemplada pels valencians i valencianes i ha assegurat que "este episodi en la relació entre les Falles i el Burning Man suposarà l’inici d'una enriquidora relació". El regidor ha recordat que el passat mes de març l’alcalde Joan Ribó rebé a l’Ajuntament una expedició de promotors destacats del Burning Man. Aleshores van poder presenciar la festa de les Falles sobre la qual es van manifestar entusiasmats. A més, en col·laboració amb l'IVAM pogueren explicar al públic valencià en una conferència les característiques del festival nord-americà i varen mantindre diversos encontres amb institucions i entitats de la festa.

Destacats