L'Ajuntament comptarà amb més ingressos sense pujar els impostos

Guardar

Ayuntamiento_de_Valencia,_España
Ayuntamiento_de_Valencia,_España

L'Ajuntament de València comptarà amb majors ingressos sense pujar els impostos i les taxes durant l'any 2017. Així es desprèn de les dades provisionals que ha donat a conèixer avui el regidor d'Hisenda, Ramón Vilar, qui ha informat –segons les seues paraules- amb “la cautela pressupostària de l'equip de govern, que està satisfet d'haver incrementat els ingressos en una forqueta que va dels 27 als 30 milions d'euros millorant la gestió”

“Fruit d'aquesta millora en la gestió i Inspecció, l'Ajuntament preveu, per exemple, ingressar 1,2 milions d'euros més de l'Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO), i uns 7 milions més d'euros de l'Impost de Transmissions Patrimonials”, ha explicat el regidor, qui també ha avançat que la recaptació per concessió de llicències s'incrementarà en un milió d'euros, i el cobrament de l'Impost d'Activitats Econòmiques (IAE) creixerà moderadament, al voltant de 700.000 euros.

Pel que fa a l'Impost de Béns Immobles (IBI), Ramón Vilar ha garantit, amb la inspecció i l'actualització dels valors del cadastre, el cobrament de 5 milions d'euros més, i d'altres 7 milions d'euros en endarreriments, que es podrien incrementar amb altres 5 milions d'euros més. D'altra banda, l'Ajuntament ingressarà uns 2 milions d'euros nous per la taxa de telefonia mòbil, que és de nova creació.

Ramón Vilar també ha destacat que l'esborrany del Pressupost Municipal de 2017 també preveu el descens d'alguns ingressos com els procedents de les multes, que es minvarà en 1 milió d'euros, “encara que aquesta xifra està pendent d'un ajust, ja que l'Ajuntament signarà un conveni amb la Generalitat Valenciana per a poder embargar comptes corrents d'entitats situades fora de València, els titulars de les quals, fins al moment, no paguen les multes que se'ls imposa en el terme municipal”.

Segons ha explicat Ramón Vilar “també està pendent d'un reajustament la previsió de recaptar 1,4 milions menys pels serveis de la Grua”. “En aquest cas –ha aclarit- es revisarà la gestió de l'empresa que presta aquest servei, perquè ha d'actuar, tot i que nosaltres entenem que ni les multes ni la grua són instruments de recaptació, i no han de servir per a unflar els ingressos, sinó per a fomentar el civisme i castigar a qui no ho practica”.

En la seua intervenció, el regidor ha explicat el significat d'alguns moviments pressupostaris com, per exemple, la baixada d'ingressos per l'ocupació de la via pública amb taules i cadires, “que pressupostàriament és insignificant, de 7.000 euros, però és rellevant perquè indica que no hi ha pressió fiscal sobre el sector d'hostaleria ni afany recaptatori amb la modificació de l'ordenança. S'ha fet una redistribució tributària però no hi ha major recaptació”.

A més de facilitar aquestes dades, Ramón Vilar ha manifestat que no està tancada la possibilitat d'alguna transferència d'altres institucions, i ha avançat pel que fa a les despeses, l'increment d'algunes partides com la destinada a personal, que comptarà amb 18,5 milions d'euros més.

Finalment, el regidor ha parlat del deute municipal, que enguany es xifrarà en 659 milions d'euros, enfront dels 721 milions d'euros de 2015, i que en 2017 serà d'uns 600 milions d'euros.

Arxivat a:

Destacats