L’Ajuntament comença les obres de consolidació de l’Alqueria del Moro

L’actuació se centra en dos murs de tàpia valenciana i el remat de la façana principal

Guardar

1214-campillo-alqueria-moro
alqueria-moro-2
alqueria-moro-2

[related:galleries:1:{orientation:vertical}]

Les obres per consolidar i assegurar l’Alqueria del Moro, en Benicalap, ja han començat. L’Ajuntament de València, mitjançant la Regidoria de Govern Interior, portarà a terme tot un seguit d’actuacions per rehabilitar dos murs de tàpia valenciana i per reduir l’entrada d’aigua a través del remat superior de la façana principal.

“L’Alqueria del Moro, juntament amb la de la Torre i el Casino de l’Americà, constituïxen una part molt important del patrimoni arquitectònic del districte de Benicalap i de la nostra ciutat i el Govern de la Nau té un compromís constatable per recuperar-lo i conservar-lo després de massa anys d’abandonament i d’haver ignorat les reivindicacions constants de veïnat i col·lectius per part dels governs anteriors”, ha explicat el regidor de Govern Interior, Sergi Campillo.

L’Alqueria del Moro és una de les més rellevants de la ciutat. De fet, està catalogada com a Bé d’Interés Cultural des de 2004. Es tracta d’un edifici residencial compendi de l'arquitectura senyorial i rural de l'horta valenciana dels segles XIV, XVI i XVIII.

La intervenció municipal inclou una valoració d’emergència que es basa fonamentalment en la rehabilitació de dos murs de tàpia valenciana, un dels quals requerix una reconstrucció total. A més, es rematarà la part superior de la façana principal per evitar que continue entrant aigua. D’una altra banda, s’executarà també una part del mur de tancament de la parcel·la amb el material recuperat.

L’actuació, que compta amb l’autorització de la Direcció Territorial de Patrimoni Històric Artístic de la Generalitat Valenciana, té un pressupost total de 52.391,73 euros i inclou els estudis murals i històrics mitjançant un conveni de col·laboració amb la Universitat Politècnica de València i les anàlisis de forjats i tancaments en coordinació amb el màster de Conservació del Patrimoni Arquitectònic d’eixa universitat.

A estos treballs els van precedir unes obres per apuntalar i col·locar xarxes de seguretat, restauració de clevills i conservació de pintures en murs. En paraules  del regidor Campillo, “Estem cuidant el nostre patrimoni, abandonat durant anys. De moment fem esta intervenció per consolidar l’alqueria i que no continue la seua degradació”.

Destacats