L’Ajuntament aprova un conveni amb la Universitat de València per al disseny i execució del solar de Jesuïtes

El futur jardí serà un espai formatiu al voltant de l’Horta, la seua història i biodiversitat

Guardar

1218 RdP JGL Campillo
1218 RdP JGL Campillo

La Junta de Govern ha aprovat la signatura d'un conveni amb la Universitat de València per al disseny i execució del jardí del conegut com a solar dels Jesuïtes. Així ho ha anunciat el vicealcalde i portaveu municipal, Sergi Campillo, en la roda de premsa posterior a la Junta Municipal. El regidor ha afirmat que "el solar de Jesuïtes és un projecte prioritari per a l'equip de govern i molt simbòlic per a la ciutat".

El conveni preveu donar una solució integral a aquesta illa, de propietat municipal, de manera que complemente la col·lecció del Jardí Botànic de la Universitat i el Jardí de les Hespèrides. El conjunt serà un jardí singular que tindrà com a motiu principal el conreu valencià i l'agricultura urbana, però no se cedirà a tercers. Tampoc no inclourà els serveis habituals als parcs urbans com zones de jocs infantils o espai per a gossos.

El jardí serà propietat de l'Ajuntament de València, que s'encarregarà tant de la construcció com del posterior manteniment. Per la seua banda, la Universitat de València col·laborarà amb el consistori en la redacció del projecte i la posterior dinamització didàctica i cultural de l'espai.

La zona verda, visitable i oberta al públic, serà un espai formatiu al voltant de l'Horta, de la seua història i biodiversitat, de l'alimentació de proximitat i la sostenibilitat, la base científica del qual serà aportada per la Universitat de València, que també s'ocuparà de l'aprofitament didàctic i educatiu posterior i del manteniment a llarg termini del contingut científic.

Segons ha avançat el vicealcalde, el conveni serà signat pròximament per l'alcalde, Joan Ribó, i la rectora de la Universitat, Mavi Mestre, en un acte públic. Una comissió de seguiment, formada per dos membres de cada institució, controlarà l'execució del conveni.

Sergi Campillo ha avançat que "el jardí serà propietat de l'Ajuntament de València i el finançament, en principi, serà de l'Ajuntament. Això no significa que no es busquen fonts de finançament externes". Campillo estima que "pocs projectes poden respondre millor a un finançament europeu que el solar dels Jesuïtes. Es tracta d'una infraestructura verda i un projecte molt simbòlic per a la ciutat". Tot i això, Campillo ha anunciat que el jardí dels Jesuïtes "és un projecte més que prioritari per a l'equip de govern i, per tant, tinga finançament propi o extern, continuarà endavant".

Sergi Campillo ha recordat la lluita del col·lectiu "Salvem el Botànic", el "primer salvem que hi va haver a València, una marca de ciutat importantíssima per evitar que la parcel·la fóra urbanitzada". Eixe simbolisme del futur jardí entronca també amb els dos segles d'història del Jardí Botànic de València, que es troba al costat i que, segons Campillo, "va ser el primer botànic d'Espanya".

CONTRACTE DE NETEJA

La Junta de Govern Local ha aprovat hui també el contracte per a la prestació dels servicis de neteja dels edificis municipis. Es tracta d'un contracte de dos anys prorrogable en dues ocasions per un any més. Este contracte permetrà la neteja de 316 espais entre els quals mercats, biblioteques, edificis municipals, seus de la Universitat Popular, cementeris i centres socials, entre d'altres. En total, més de 640.000 metres quadrats.

La Junta de Govern ha aprovat també la concessió de 830.000 euros a 583 sol·licitants del programa de subvencions per a la reactivació dels mercats municipals de València. Sergi Campillo ha avançat que "les ajudes s'integren en el programa d'ajuda i reactivació del teixit econòmic de la ciutat". En matèria de mercats, Campillo també ha avançat la modificació del contracte d'execució del mercat del Grau. La modificació té un cost de vora 650.000 euros i un termini d'execució de les obres de 14 mesos.

El govern municipal també ha aprovat hui la restauració de la muralla islàmica i la plaça de l'Àngel pendent d'execució des de 2.006. La rehabilitació té un cost de 2.700.000 euros i un termini d'execució de 15 mesos. El vicealcalde ha avançat que "es tracta d'un altre forat negre abandonat pel govern anterior del PP".

La Junta de Govern ha donat el vistiplau al nou contracte d'enllumenat de la ciutat per valor de 16.456.000 euros. El contracte permetrà la substitució de 20.000 fanals a tecnologia LED i que estalviaran un milió d'euros anuals en la factura elèctrica del consistori.

Per últim, l'equip de govern ha aprovat l'estandardització dels procediments de contractació de l'Ajuntament. El vicealcalde ha apuntat que en 2019 es van realitzar 279 expedients de contractació per valor de 62 milions d'euros. La xifra d'expedients multiplica per sis els realitzats en 2014.

Arxivat a:

Destacats