L'Ajuntament ampliarà mes i mig la recollida de signatures en benimàmet sobre l'Entitat Local Menor

Lucía Beamud: “Benimàmet rebrà més competències municipals si una majoria del veïnat dóna suport a la proposta”

Guardar

Parque- Lineal - Benimàmet
Parque- Lineal - Benimàmet

El procediment pel qual el poble més gran de València ciutat, Benimàmet, havia de decidir sobre el seu futur i determinar si es constitueix en Entitat Local Menor (ELM), està actualment paralitzat -com tants altres procediments administratius- a causa del decret de l’Estat d’Alarma dictat pel govern central. El procés hauria d’haver acabat aquest mes d’abril (després dels tres mesos decretats per l’Ajuntament de València per a la recollida de signatures). Però, tal com explica la regidora de Pobles de València, Lucía Beamud, "quan acabe l’Estat d’Alarma, el veïnat de Benimàmet no sols recuperarà els dies perduts per l’Estat d’Alarma, sinó que ampliarem un mes i mig més de forma extraordinària el termini per a recollir les signatures".

Beamud ha explicat que Benimàmet "afronta un moment molt important i decisiu en la seua història i des de la regidoria de Pobles de València volem posar totes les facilitats necessàries perquè el poble puga expressar-se en totes les garanties que calen". A més, Beamud apunta que d’aquesta forma "deixem constància de la nostra voluntat política, fent un pas més en el reconeixement dels pobles de València. És un compromís que vam adquirir el passat mandat i en el qual no hem deixat d'avançar des d’aleshores". La regidora ha assegurat que "quan tota aquesta situació d’emergència sanitària acabe, Benimàmet pot tindre la seguretat que el procés es reprendrà, i ho farà amb totes les garanties possibles i el suport explícit de l’Ajuntament de València perquè cada veí i veïna puga expressar la seua voluntat amb total viabilitat".

La gestió d'una ELM és semblant a la d'un ajuntament. El consistori transfereix el 75% del pressupost que té assignat el poble a l’ELM, que gestiona totes les competències municipals excepte Policia Local i cementeris. A la Comunitat Valenciana hi ha reconegudes un total de set ELM: la Llosa de Camacho a Alcalalí, la Xara i Jesús Pobre a Dènia, Ballestar a la Pobla de Benifassà, La Barraca d'Aigües Vives a Alzira i el Perelló i Mareny de Barraquetes a Sueca. Benimàmet podria ser el següent poble en incorporar-se a aquesta llista.

La junta veïnal i l'alcalde es triarien en unes eleccions municipals en les quals els veïns i les veïnes de Benimàmet haurien de votar per a València i per al seu poble, de forma que tindrien una papereta més que la resta d’habitants de la ciutat de València. "El govern municipal de Joan Ribó està compromés de manera ferma amb la descentralització i la democràcia. El fet de promoure una ELM demostra que valorem per damunt de qualsevol altre aspecte el desig i les preferències ciutadanes i que la democràcia i l’acostament de les institucions als barris i pobles de la nostra ciutat és un valor polític molt valuós per a nosaltres", ha conclós la regidora Beamud.

Destacats