L'Ajuntament amb les víctimes mortes en el Mediterrani

Guardar

L'ajuntament_de_valència
L'ajuntament_de_valència

La façana de l'Ajuntament de València es va il·lumina anit en un acte d'homenatge i record de les persones que han mort en les aigües del Mediterrani a l'escapar de situacions de misèria, violència, guerra i pobresa. La ciutat se suma així a la campanya que promou la Xarxa Espanyola d'Immigració i Ajuda al Refugiat amb motiu de la greu crisi humanitària que patixen els refugiats que arriben a la Unió Europea.

La iniciativa s'ha fet coincidir amb l'aniversari de la trista mort d'Aylan Kurdi, el xiquet de 3 anys d'origen kurd que va morir a la vora del mar a Turquia, i la imatge del qual va ser àmpliament difosa. Un any després, l'Ajuntament de València se suma a les accions de record de les víctimes innocents que es repetixen cada dia en el mar Mediterrani, com a conseqüència de la greu crisi immigratòria que patixen milions de persones en la Unió Europea i el nord d'Àfrica.

La il·luminació de la façana en color blanc es va realitzar a les 21:45 hores d'anit. Tal com explicava en el seu moment el regidor de Migració, Roberto Jaramillo, es tracta d'un acte d'homenatge i record de les víctimes, “però també d'un símbol d'esperança per al conjunt de les persones que veuen a Europa i Espanya un futur millor”.

“Amb esta acció”, subratlla l'edil, “l'Ajuntament defensa la vida i els drets de les persones refugiades”. A més, ha recordat que l'acord de Turquia “vulnera la Carta Internacional de Drets Humans, la Carta de Drets Fonamentals de la UE, el Conveni Europeu de Drets Humans i la Convenció de Ginebra per als Refugiats, així com distintes directives europees en matèria d'asil”.

#LIGHT4REFUGEES

La campanya #light4refugees és un intent no solament de recordar este primer aniversari de la mort d'Aylan Kurdi, “sinó una forma de demostrar que les institucions públiques i el tercer sector podem fer un poc més”, ha afirmat Jaramillo, “que podem i hem de construir un pacte global allunyat de qualsevol tensió política per a evitar que més morts sense sentit seguisquen donant-se en el Mediterrani”.

Des de l'Ajuntament s'invita els veïns i veïnes de la ciutat a acompanyar esta activitat i demostrar la solidaritat del nostre poble amb les persones que es troben en situació de desemparament i patiment.

Igualment, l’Ajuntament “continuarà exigint a la Unió Europea un canvi en l'enfocament de les polítiques de migració i asil, posant en el centre les persones i els seus drets”, així com que “es garantisca una acollida digna i adequada protecció a les persones refugiades i a les organitzacions que els donen suport”.

Arxivat a:

Destacats