L’Ajuntament ajuda 1.678 persones a fer front al pagament de la factura de l’aigua

Guardar

agua_valencia
agua_valencia

L'Ajuntament de València ha ajudat a pagar la factura de l'aigua un total de 1.678 persones que estaven en dificultats per a fer front a la despesa durant el passat exercici de 2018. Així s'ha assenyalat aquest dimecres, durant la reunió del Consell d'Administració de l'Empresa Mixta Valenciana d'Aigües, (EMIVASA), que ha presidit l'alcalde Joan Ribó.

Durant la sessió, s'han aprovat els comptes anuals de l'entitat, l'informe de gestió i la proposta d'aplicació dels resultats corresponents a 2018. Així mateix, s'ha informat el Consell sobre l'estat del fons social, que reflecteix que el nombre de persones necessitades de suport municipal per fer front al rebut de l'aigua s'ha reduït en un 12,71% des de l'any passat: en 2017 van ser 1.923 les persones ateses, enfront de les 1.678 de 2018.

Això s'ha reflectit també en un descens del 4,2% en l'import total dedicat al fons social, que en 2018 va ascendir a 377.631,69 euros. L'alcalde Joan Ribó ha assegurat que «des del Govern municipal mantenim el nostre compromís perquè cap persona a València es quede sense aigua o sense llum per no ser capaç de pagar-la».

El Consell d'Administració de l'entitat ha aprovat també els comptes anuals de l'empresa, que es tanquen amb un resultat de l'exercici d'un 6,3% positiu, és a dir, 6,26 milions d'euros. «Incrementem els beneficis de la societat mixta EMIVASA, i els redistribuïm per fer front a les necessitats de les persones», ha afirmat l'alcalde Ribó.

La reunió del Consell d'Administració d'EMIVASA s'ha celebrat en l'Estació de Tractament d'Aigües Potables La Presa, a Manises. Han pres part també la delegada de Medi Ambient, Pilar Soriano, i el delegat del Cicle Integral de l'Aigua, Vicent Sarrià. L'orde del dia de la sessió incloïa diferents assumptes relatius a la societat, com un informe sobre l'estat d'implantació del SGPD (Sistema de Gestió de Prevenció de Delictes) o l'aprovació del Codi Ètic, entre d'altres. Al final de la reunió, tant l'alcalde com la resta de membres del Consell han realitzat una visita per les instal·lacions de l'Estació de la Presa. El regidor Vicent Sarrià ha destacat la funció i l'activitat d'aquesta infraestructura, que «resulta primordial per al seguiment i validació dels diferents estudis que es duen a terme per a millorar la qualitat de l'aigua i el procés de producció d'aquesta», segons les seues paraules.

Sarrià ha destacat el projecte de renovació i modernització impulsat amb una nova ubicació «més integrada amb l'equip de gestió de la planta potabilitzadora, completament visible i amb molta llum natural, sense perdre el contacte entre les diferents àrees internes del laboratori». També s'han habilitat noves zones d'anàlisis, on és possible realitzar el control de subproductes generats en el procés de desinfecció (trihalometans, clorits i clorats; així com compostos indicadors de possibles contaminants en les fonts de proveïment, és a dir, rius i pous).

Amb l'adquisició de nous equips existeix la possibilitat d'analitzar per cromatografia de gasos «tant pesticides com substàncies sàpides, que permetran portar un control de les substàncies que produeixen mal sabor en l'aigua», ha explicat Vicent Sarrià. I igualment, serà possible determinar microorganismes patògens com ara legionel·la, cryptosporidium i giàrdia per diferents tècniques moleculars durant tot el procés de tractament per a garantir la qualitat microbiològica de l'aigua distribuïda, ha conclòs l'edil.

Destacats