L'Ajuntament acciona 15 bombes de desguàs de l'Albufera i prepara dispositius de neteja davant la DANA

Guardar

DANA
DANA

L'Ajuntament de València ha accionat les 15 bombes de desguàs de l'Albufera i ha preparat tots els dispositius municipals de neteja i bombament davant l'arribada de la Depressió Aïllada en Nivells Alts de l'Atmosfera (DANA). A més, han tancat els parcs i jardins i s'ha efectuat una neteja preventiva de túnels.

Així ho ha explicat aquest dimecres el regidor d'Ecologia Urbana i vicealcalde, Sergi Campillo, que ha informat sobre els operatius municipals per a garantir la normalitat en cas de pluges intenses, ha assenyalat el consistori en un comunicat.

Campillo ha enviat un "missatge de tranquil·litat" a la ciutadania davant el temporal de pluges. "Tots els dispositius municipals estan preparats i tots els efectius mobilitzats per a afrontar una situació climatològica adversa", ha assegurat.

Encara que el dia ha començat amb precipitacions moderades, els operatius municipals "estan llestos per a afrontar possibles situacions derivades de la depressió que s'ha anunciat sobre el Mediterrani", ha subratllat, davant la declaració de la preemergència nivell taronja per la situació meteorològica de DANA.

També s'ha n accionat les 15 bombes de desguàs de l'Albufera, prèvia autorització de la Direcció General del Medi natural de la Generalitat Valenciana, per a mantenir el nivell del llac "a un nivell acceptable de cara a possibles avingudes".

"Davant un episodi de gota freda o DANA, en el qual l'Albufera pot ser una gran receptora de pluvials d'aigües de diversos barrancs que, a més no estan dins de València, és molt recomanable mantenir-la a un nivell adequat per a poder desguassar-los en cas de grans avingudes", ha explicat Campillo.

L'objectiu és "evitar qualsevol tipus de problema" per al cultiu de l'arròs i possibles incidents als diferents municipis fronterers a l'Albufera, ha puntualitzat.

Pel que respecta al servei de parcs i jardins, s'ha ordenat el tancament de tots els parcs tancats, així com els horts urbans de Sociópolis. Així mateix, ha recomanat a la ciutadania que evite passejar per zones arbrades o jardins amb tanca, així com que extremen la precaució en transitar pels carrers que tinguen arbratge d'alineació.

Quant a mesures preventives, des de l'Organisme Autònom de Parcs i Jardins s'ha efectuat una neteja de diverses reixetes del Jardí del Túria i s'ha realitzat una posada a punt de motoserres, vehicles i bombes de buidatge. D'aquesta forma, en aquests moments, tots els efectius disponibles en actiu estan mobilitzats: un total de 180 jardiners i personal d'ofici i huit tècnics d'oficines.

En la mateixa línia, els mitjans tècnics de què es disposa per a les tasques especials de neteja són quatre camions amb cistella de poda, dos camions de caixa oberta, quatre camions recol·lectors, 25 furgonetes i turismes, dos minireptes, dos tractors, 20 motoserres, quatre bombes de buidatge i quatre hidro netejadors, ha detallat.

JARDINERIA: "OPERATIVA Al CENT PER CENT"

Quant als mitjans del Servei Municipal de Jardineria, també les contractes "estan operatives al cent per cent". Així, als matins, es disposa de 187 persones entre oficials, especialistes i peons, i altres 34 persones en labors de desbrossament. A les vesprades, si es manté la situació, hi haurà dues brigades de desbrossament, reforçades amb brigades ordinàries per a col·laborar en la recollida de restes.

Respecte a la Gestió de Residus i Neteja, com cada mes de setembre, ja s'ha escomés un conjunt de mesures preventives, donades les "característiques especials" d'aquestes dates des del punt de vista atmosfèric a la ciutat.

El vicealcalde ha precisat que, a principis de mes, sempre es repassa la neteja dels passos inferiors urbans per a reduir els riscos d'embossament de les reixetes i embornals. A més, comença l'època de caiguda de fulles, per la qual cosa s'intensifiquen les tasques de recollida.

Destacats