L'adjudicació de l'ampliació nord s'ajorna 4 mesos perquè MSC estudie els canvis introduïts per l'APV

Ports de l'Estat reclama informació tècnica addicional a l'APV abans de decidir si és necessària una nova DIA

Guardar

Puerto de València
Puerto de València

El Consell d'Administració de l'Autoritat Portuària de València ha decidit aquest divendres ajornar l'adjudicació definitiva per a la construcció i explotació de la terminal de contenidors en l'ampliació nord del Port de València, després que Til, del grup MSC --l'oferta del qual va ser seleccionada fa un any-- haja demanat ampliar el termini 4 mesos, fins a gener, per a estudiar els canvis introduïts per l'APV en l'avantprojecte, arran de les reivindicacions rebudes durant el període d'exposició pública.

En concret Til vol veure com afecta el seu projecte la supressió del dic d'abric i la reducció del calat del dragatge, que queda en 18,5 metres. L'APV va escometre aquestes reformes en l'avantprojecte després de les al·legacions rebudes per a "maximitzar els suports" a l'ampliació nord.

Així ho ha explicat el president de l'Autoritat Portuària de València, Aurelio Martínez, en roda al costat del director general de l'APV, Francesc Sánchez, després del Consell d'Administració de l'entitat.

En tot cas, el director general de l'APV ha volgut deixar clar que "la pròrroga que ha demanat Til és exclusivament per raons tècniques" i que la companyia els ha assegurat que "de tots els projectes que té pel món, en cap cas s'està replantejant el seu projecte en el Port de València", "estratègic" dins dels seus plans.

En paral·lel, aquests canvis es van remetre també a Ports de l'Estat, que ha de pronunciar-se sobre si és necessària o no una nova Declaració d'Impacte Ambiental (DIA), addicional a la qual va obtindre en 2007, alguna cosa que es reclama des de diversos col·lectius.

Ara, Ports de l'Estat va sol·licitant "informació tècnica complementària" que l'APV va enviant perquè puga emetre el seu informe i Aurelio Martínez s'ha mostrat convençut que "sense cap dubte" Ports de l'Estat tindrà llista la seua decisió abans que finalitze el termini de 4 mesos que ha sol·licitat Til.

Ports de l'Estat "està treballant de forma accelerada" i reclama a l'APV "informació quasi cada dia", ha revelat Martínez, qui confia que no recomane una nova avaluació ambiental, ja que no hi ha pla B.

En qualsevol cas, es necessiten tots dos documents, l'informe de Ports de l'Estat i el de Til, abans d'atorgar l'adjudicació definitiva de la concessió per a construir i explotar la terminal de contenidors en l'ampliació nord, alguna cosa que Martínez confia que puga succeir a l'inici de l'any.

ESPERA ADJUDICAR LA TERMINAL DE PASSATGERS EL PRIMER TRIMESTRE DE 2021

Quant a la terminal de passatgers, per a la qual Baleària Eurolíneas Marítimas S.A. va presentar l'única oferta, Aurelio Martínez ha assenyalat que en aquests moments els tècnics estan estudiant la seua proposta i també estan mantenint reunions amb l'Ajuntament de València per a coordinar les opcions d'accessibilitat i l'encaix amb les connexions viàries de la ciutat.

La intenció de l'APV és "seleccionar l'oferta abans de cap d'any", després se sotmetria a informació pública i espera poder adjudicar definitivament el projecte "en el primer trimestre de l'any" 2021.

Destacats