Les juntes municipals participaran en el programa d'activitats de la 30 Setmana Ciutadana de València

Guardar

La regidora Elisa Valía presenta la 30 Setmana ciutadana
La regidora Elisa Valía presenta la 30 Setmana ciutadana

El pròxim 19 de setembre comencen les activitats de la 30 Setmana Ciutadana organitzada conjuntament per l'Ajuntament i la Federació d'Associacions Veïnals de València. La regidora de Participació Ciutadana i Acció Veïnal, Elisa Valía, ha destacat durant la presentació del programa d'activitats "el ressorgiment del moviment veïnal després d'uns anys molt difícils a conseqüència de les restriccions provocades per la pandèmia". Per la seua banda, la presidenta de la Federació, Mª José Broseta, ha agraït la col·laboració del consistori "perquè siga una setmana amb major repercussió i de més qualitat".

La Setmana Ciutadana presenta un ampli programa d'activitats, amb diferents taules redones, actes lúdics i una activitat, el dimarts 20 a la vesprada, en la plaça de l'Ajuntament, en la qual diferents organitzacions veïnals i altres entitats explicaran les seues activitats a la ciutadania. La regidora Elisa Valía ha explicat que les juntes municipals participaran en el programa incorporant nombroses accions "per a donar visibilitat al treball que el moviment veïnal duu a terme en les juntes de districte. Té un pes molt important. S'esforça, proposa, i volem que això es replique en pròximes edicions perquè els actes es desenvolupen en tota la ciutat".

La presidenta de la Federació d'Associacions Veïnals (FAAVV), Mª José Broseta, ha detallat els actes programats, que començaran el dilluns 19 de setembre, a les set de la vesprada, en l'Hemicicle de l'Ajuntament, amb un acte en el qual participaran totes les persones que habitualment treballen amb el moviment veïnal. El dimarts 20, de 6 a 9 de la vesprada, en la plaça de l'Ajuntament, les associacions veïnals i altres entitats col·laboradores, oferiran informació a la ciutadania sobre les seues activitats.

El programa inclou a més tres taules redones: el dimecres 21, "Parlem de corrupció"; el divendres 23, "Periodisme i postveritat: la influència dels mitjans de comunicació en la ciutadania" i finalment, el dilluns 26, "Ciutadania i el seu dret a la participació".

Quant a les activitats que s'organitzen des de les juntes municipals, destaca un concert en Beniferri, el dia 25, organitzat per la Junta Municipal Pobles de Benimàmet-Beniferri a càrrec de la Societat Instructiva de l'Obrer Agrícola i Musical de Benimàmet; un concurs de fotografia en la Junta Municipal d'Abastos i diferents activitats organitzades pel grup de treball de benestar social de la Junta Municipal de Russafa que es prolongaran fins a desembre. La Junta d'Exposició organitza un festival de poesia el dia 24 de setembre amb el lema "Festa Estelllés" i la Junta Municipal de Trànsits en col·laboració amb l'Associació de Veïns de Campanar organitzen una setmana cultural.

La regidora Elisa Valía ha ressaltat el caràcter lúdic que té també la programació que s'ha dissenyat perquè "és important celebrar els èxits del moviment veïnal". La presidenta de la FAAVV, per la seua banda, ha incidit en la necessitat que la joventut "s'incorpore al moviment veïnal i conega el seu treball".

Destacats