Juegaterapia llança un himne de lluita per al Dia Internacional del Càncer Infantil

Amb aquesta iniciativa, es vol reflectir les ganes de viure de tots els xiquets malalts de càncer

Guardar

juegaterapia
juegaterapia

¡Resistiré! és el crit de guerra que Juegaterapia els proposa a tots els xiquets malalts de càncer i que es converteix, a partir de hui, Dia Internacional del Càncer Infantil, en el seu himne, amb l'objectiu de demostrar l'optimisme dels xiquets i les ganes de deixar KO a la malaltia.

La peça central d'aquesta campanya és un videoclip en el qual diversos xiquets que pateixen la malaltia versionen la cançó del Duo Dinàmic 'Resistiré'. El vídeo explica la història d'una xiqueta que a través del joc aconsegueix evadir-se de la dura rutina de l'hospital.

Amb aquesta nova campanya, Juegaterapia ha volgut homenatjar a aquells xicotets lluitadors que mai es rendeixen davant l'adversitat.

Totes aquelles persones que vulguen lluitar al costat d'aquests campions poden escoltar la cançó en Spotify, enviar un SMS al 28011 amb la paraula RESISTIRE, o fer-se socis en la pàgina web juegaterapia.org.

https://www.youtube.com/watch?v=qCeAIFtFVvk&feature=youtu.be

El joc com a arma

La Fundació Juegaterapia treballa per als xiquets malalts de càncer en els hospitals. El seu lema és "la quimio jugando se pasa volando". I el seu objectiu és que aquests xiquets siguen feliços durant tot el temps que dura el seu tractament, que juguen, i s'obliden de la seua malaltia i que aquesta alegria que els produeix jugar els ajude en la seua recuperació.

Cada any es diagnostiquen a Espanya 1.400 nous casos de càncer infantil segons la 'Federación Española de Padres de Niños con Cáncer' i encara que la taxa de supervivència és del 80%, encara hi ha molt a fer.

Segons el doctor Mario Alonso Puig, Patró d'Honor de la Fundació Juegaterapia, "quan un xiquet se sotmet a un tractament quimioteràpic, sent ansietat i dolor. Al trauma físic impost per la mateixa malaltia i la quimioteràpia s'afig el trauma emocional. No obstant això, quan el xiquet està jugant i el joc li absorbeix, l'absorció redueix la possibilitat que la seua ment genere el tipus de pensaments disfuncionals que incrementen l'ansietat i el dolor. L'efecte beneficiós és la relaxació i una major sensació d'estar fora de perill. Això no solament té un clar impacte en com es viu l'experiència d'estar hospitalitzat, sinó que també podria tenir un impacte favorable en la recuperació de la salut".

Arxivat a:

Destacats