Joventut presentarà els 25 projectes premiats de les residències artístiques els dies 29 i 30 d'abril

L'objectiu del programa és recolzar a joves artistes i creadors en el desenvolupament del seu treball i en la difusió de la seua obra

Guardar

Exposició de l'edició anterior amb les obres de les residències artístiques
Exposició de l'edició anterior amb les obres de les residències artístiques

La regidoria de Joventut presentarà els 25 projectes premiats de la quarta edició del programa Residències Artístiques i Culturals. Les propostes es presentaran al públic el divendres 29, de 19 a 21 hores, i el dissabte 30, de 10 a 14 hores i de 16.30 a 20.30 hores en Espai Jove VLC, en el carrer de Campoamor, 91. Les propostes creatives s'emmarquen en els àmbits d'arts plàstiques, arts escèniques, cinema, música, fotografia, còmic o creacions audiovisuals.

D'aquesta manera, es donarà a conéixer al públic el resultat final del procés creatiu de les Residències Artístiques i Culturals, un programa de beques per a joves que forma part del programa Cultura Jove de la regidoria de Joventut de l'Ajuntament de València. En aquesta edició, s'ha premiat a un total de 25 joves artistes i creadors locals, els quins han obtingut una ajuda econòmica de 3.000 euros amb la qual es recolza el desenvolupament del seu treball i la seua presentació social. A més, se'ls ha facilitat l'ús d'equipaments i espais municipals.

La regidora de Joventut, Maite Ibáñez, ha felicitat a les persones premiades, per uns projectes artístics "de gran qualitat i marcats per un gran compromís social", per la qual cosa ha animat a la ciutadania a acostar-se a conéixer aqueixes creacions. Per a la regidoria, es tracta d'un programa "prioritari", des de la consciència que "hi ha moltes persones joves que no poden desenvolupar el seu projecte cultural perquè no tenen els recursos suficients ni les instal·lacions on dur-ho a terme i presentar-ho, per això, en aquesta edició hem consolidat la nostra aposta per aquest programa, perquè no podem permetre'ns perdre talent jove per motius econòmics". En aquest sentit, Ibáñez ha recordat que la regidoria disposa "d'una xarxa de Sales d'Exposicions, en Espai Jove VLC, Centres Municipals de Joventut i la Fonda de Morella", que es posen a la disposició de la gent jove perquè exposen les seues obres.

Els projectes tenen un caràcter nou, utilitzen el període de la residència com a laboratori de producció cultural, investigació i difusió, i busquen reflexionar, per mitjà de l'obra i el seu procés creatiu, sobre l'entorn social. Durant el procés de creació, tant les xarxes socials de la regidoria de Joventut com la dels artistes han anat donant a conéixer l'evolució dels projectes.
Un altre dels objectius és fer que els participants establisquen sinergies amb la finalitat de crear futurs projectes, generar espais d'intercanvi d'experiències i teixir una xarxa artística per a la difusió i visibilización dels projectes de la població jove de la ciutat.

D'altra banda, el programa 'Cultura Jove' es completa amb altres iniciatives, com el projecte "Entrades", orientat a facilitar l'accés de la joventut a una programació cultural variada (concerts, cinema, obres de teatre, etc.) mitjançant el sorteig d'entrades gratuïtes a través de les xarxes socials de la regidoria de Joventut, amb el triple objectiu de "donar suport als professionals de la cultura, acostar a les persones joves a propostes culturals de qualitat, i incentivar el consum cultural, que reverteix directament en les empreses i professionals del sector".

Arxivat a:

Destacats