José Sauri: 'cada vegada que pugem a una bici, ens enfrontem a perills"

’S’haurien de fer més campanyes perquè els conductors coneguen les noves normes de tràfic pel que fa als ciclistes'

Guardar

bici-club-valencia
bici-club-valencia

Diumenge passat, 28 de maig, centenars d'aficionats al ciclisme i penyes ciclistes van eixir al carrer per a reivindicar majors mesures de protecció, amb l'objectiu de garantir la seguretat dels ciclistes i, així, posar fi als atropellaments que, de vegades, acaben en tragèdia.

Sota els lemes 'No més atropellaments', 'Respecten els 1,5 metres de distància de seguretat' o 'En memòria dels companys morts', el col·lectiu ciclista va alçar la veu per a demanar que endurisquen les penes per a aquells conductors que no solament provoquen accidents, sinó que a més donen positiu en els controls d'alcohol i drogues.

València Extra ha parlat amb José Sauri, Delegat de Cicloturismo de la Federació Valenciana de Ciclisme i President del 'Bici Club Valencia', que ens ha explicat que, cada vegada que es pugen a les seues respectives bicicletes, s'enfronten a perills que van 'des de vehicles que no respecten la distància de seguretat en avançar, fins a gent que va beguda'.

I és que un dels principals problemes per als ciclistes és que, en poques ocasions, es respecta la distància de seguretat. En aquest sentit, José Sauri ha assegurat que 'crec que s'haurien de fer més campanyes perquè els conductors coneguen les noves normes de tràfic pel que fa als ciclistes: Metre i mig, circulació en paral·lel, que poden sobrepassar la línia contínua per a avançar, i la prioritat de pas en rotondes'.

No obstant això, aquestes mesures no són suficients si no s'endureixen les penes contra els quals provoquen accidents. A la pregunta de si se senten recolzats per la normativa vigent, José Sauri respon: 'No, en absolut'. D'aquesta manera, la qual cosa es reclama des del col·lectiu ciclista són 'penes més dures a qui atropelle a ciclistes circulant begut o drogat, retirada del permís de conduir, de manera permanent, a qui provoque aquests atropellaments i més presència de Guàrdia Civil en carreteres amb afluència de ciclistes'.

Per descomptat, també està l'altra cara de la moneda. Per això, des de la Federació de Ciclisme de la Comunitat Valenciana fan autocrítica, i afirmen que els ciclistes també ha de seguir les normes de circulació, i per això, demanen respecte mutu i canvis en la normativa. Així, José Sauri també ha assegurat que 'igual que nosaltres demanem respecte, nosaltres també hem de donar exemple'.

Finalment, el President de 'Bici Club Valencia' ens ha explicat en què treballa aquest club. 'Bici Club Valencia és un club amb 65 anys d'antiguitat i, en l'actualitat, compta amb 140 socis dels quals uns 60 encara estan actius com a ciclistes. Realitzem excursió tots els diumenges a diferents pobles de la Comunitat Valenciana. A més, som els organitzadors del Dia de la Bicicleta de València que, enguany, compleix la seua XXI Edició, i se celebrarà el 17 de setembre'.

Arxivat a:

Destacats