El Jardí del Túria, escenari de la Fira Animalista de València 2022

La Fira Animalista inclourà una desfilada de gossos en adopció

Guardar

Exhibició de la Fira Animalista de València
Exhibició de la Fira Animalista de València

El Jardí del Túria de València és l'escenari triat per a una nova edició de la Fira Animalista. Un esdeveniment que, en aquesta ocasió, compta amb rècord de participació. I és que més de 50 associacions de protecció animal seran presents per a "transmetre la importància de la protecció i el benestar dels animals", ha explicat la regidora Gloria Tello. A més, s'inclourà la tradicional desfilada de gossos en adopció.

La Fira Animalista de València 2022 se celebrarà diumenge que ve, 2 d'octubre, des de les 11.00 hores fins a les 20.00 hores en el tram IX de l'antic llit del riu Túria, concretament en el tram entre el pont de les Flors i el de l'Exposició.

Com en anteriors edicions, les persones assistents podran col·laborar amb les associacions que tindran, durant tot el dia, els seus punts d'informació i productes a la venda. Però, a més, s'organitzaran diferents activitats per a tota la família com a xarrades de 15 minuts sobre salut i benestar dels animals; o tallers i activitats com 'Aprende a hablar perrogatuno', ''¿Qué sabes de cuidar animales?', ''Crea tu juguete' o un mural col·lectiu 'Feliz contigo'.

Per descomptat, tampoc faltarà l'exhibició de la Unitat Canina de Bombers de València; així com tallers educatius i lúdics que sempre versaran sobre la temàtica del benestar animal. Així mateix, s'han programat conferències d'allò més interessants com a 'Tinença responsable d'animals de companyia' realitzada pel Col·legi Oficial de Veterinaris de València; o 'Estrés: com ajudar el meu gos a tindre una bona gestió' per part de l'educador caní Borja Cloquell.

Primera Fira Animalista de València en 2021
Primera Fira Animalista de València en 2021

Totes dues conferències se celebraran al matí, al costat de les de representants de l'Ajuntament de València per a parlar sobre el pla colonial felí i la gestió ètica dels coloms; i els cinc pilars del benestar felí impartida pel veterinari Adrián Conde.

Ja a la vesprada, serà el torn de les següents conferències: Montse Sánchez, de l'associació Mi de Gatos sobre els passos per a una adopció responsable de gats; Elena Silla, educadora canina en Escola Dosganimal, que parlarà del 'Massatge caní com a element de comunicació'; Sara Acebo, veterinària d'Exotips, que oferirà la conferència 'Alimentació natural per a gossos i gats, què és això?'; i finalment, Arturo González, oficial de la Unitat de Medi Ambient de la Policia Local de València (UMA), amb la xarrada 'Què fer quan som testimoni d'un maltractament animal'.

Com ha destacat la regidora de Benestar Animal, Gloria Tello, "amb aquesta fira, l'Ajuntament dona l'oportunitat a totes aquestes associacions a recaptar fons per a continuar conscienciant a la societat sobre la tinença responsable dels animals de companyia i el foment de l'adopció".

Destacats