Jaramillo exigeix que els 13 menors arribats a Tabarca no siguen traslladats als CIE de Sapadors

Guardar

Tabarca._Almadraba_i_port
Tabarca._Almadraba_i_port

El regidor de Cooperació al desenvolupament i Migració, Roberto Jaramillo, ha manifestat el seu rebuig més absolut a la intenció del ministeri de l’Interior de traslladar al CIE de Sapadors de València les 55 persones immigrants arribades en les últimes hores a Tabarca. “Especialment dramàtic seria el trasllat dels 13 menors que han arribat a l’illa. Exigim que es paralitze este trasllat”.

Roberto Jaramillo ha manifestat que “s’ha de garantir que estes persones tinguen tota la informació que necessiten perquè puguen sol·licitar l’asil o mesures de protecció internacional, abans que ser traslladades a la que, a tots els efectes, és una presó per a persones que no han comés cap delicte”.

El regidor ha recordat que València aposta pel tancament d’estos centres i ha ressaltat que “l’Ajuntament continua treballant amb els funcionaris dels servicis municipals per tal de materialitzar la inspecció tècnica en allò que afecta les competències del consistori, a pesar de la negativa inicial del centre per a permetre-ho”.

Jaramillo fa una crida a la solidaritat afirmant que “la immigració no és un problema, més prompte al contrari, enriqueix la nostra societat en tots els aspectes” i ha insistit que es poden parar les morts que es produïxen a la mar, “però sembla que no hi ha voluntat, tal com demostra la vergonya que suposa l’acord signat entre la UE i Turquia que està convertint el Mediterrani en una fossa comuna”.

Destacats