James Gaffigan dirigeix la "Sinfonía del Nuevo Mundo" amb l'Orquestra de la Comunitat Valenciana

El programa, que s'interpretarà a València i Castelló, es completa amb 'A la cerca del més enllà', de Rodrigo i 'Shéhérazade', de Ravel

Guardar

El director d'orquestra James Gaffigan
El director d'orquestra James Gaffigan

'Els Arts és Simfònic' afronta la recta final de la temporada amb el penúltim concert líric-simfònic, a càrrec de James Gaffigan, que dirigirà a l'Orquestra de la Comunitat Valenciana en un programa amb obres de Rodrigo, Dvořák i Ravel.

Sota la batuta del mestre nord-americà, director musical dels Arts, els músics faran sonar el pròxim 6 de maig, a les 20.00 hores, obres de tres compositors separats en el temps, però tots ells magnetizados, en algun moment de les seues carreres, per l'influx de tradicions i cultures d'altres mons.

Joaquín Rodrigo es pregunta pels confines de l'univers recorrent a una rica orquestració raveliana en la seua inspirada peça 'A la cerca del més enllà', que el saguntino dedica a la NASA quan se li encarrega una composició per a la commemoració del bicentenario de la Declaració d'Independència dels Estats Units en 1976. Una obra que no té una història definida ni un contingut descriptiu, sinó que busca evocar en l'oïdor la sensació de misteri associada amb el llunyà, el més enllà.

Ravel, enamorat de la història de 'Shéhérazade', crea una obra dedicada a aquesta en la qual opta per un viatge cap al món asiàtic a través de tres passatges d'elegant colorit orquestral, guiats per la veu de mezzosoprano que interpretarà en aquesta ocasió Anna Goryachova, que va protagonitzar amb gran èxit 'La Cenerentola' de Rossini en la passada temporada dels Arts.

Tanca el programa la cèlebre 'Sinfonía del Nuevo Mundo', en la qual Dvořák, atret pels ritmes afroamericans i indis que descobreix durant la seua estada a Estats Units, fusiona aquestes tradicions amb les melodies del folklore del seu país.

Les entrades per a assistir a aquest concert es poden adquirir a partir de 30 euros. A més, gràcies a la tarifa única que Els Arts ha proposat per a acostar l'òpera, el 'lied' i el simfònic als joves de menors de 29 anys, aquests podran adquirir qualsevol de les entrades a un preu de 15 euros.

Just un dia després, el dissabte 7 de maig, James Gaffigan i l'Orquestra de la Comunitat Valenciana oferiran aquest mateix programa en l'Auditori de Castelló, dins de la programació que Els Arts desenvolupa en la capital de la Plana.

James Gaffigan arriba a València després del seu reeixit debut en l'Opèra de París amb 'Manon', de Massenet i del seu retorn al Metropolitan de Nova York amb 'Li nozze vaig donar Figaro', de Mozart.

El batuta nord-americana dirigirà també aquest mes l'estrena a València de 'Wozzeck', d'Alban Berg, obra imprescindible en la història de l'òpera que encara no s'ha representat en la capital del Turia.

Arxivat a:

Destacats