Ja hi ha data per a l'encesa de llums de Nadal a València

Guardar

arbol-navidad-plaza-ayuntamiento
arbol-navidad-plaza-ayuntamiento

La il·luminació nadalenca s'encendrà demà dijous, dia 3 de desembre, en 120 punts de la ciutat de València amb l'objectiu "d'estendre pels barris i pobles de la ciutat l'esperit nadalenc i que hi haja un cert efecte balsàmic per normalitzar una situació determinada per la crisi sanitària i, per tant, molt diferent de la viscuda en anys anteriors". Així ho ha explicat la regidora de Gestió de Recursos de l'Ajuntament de València, Luisa Notario, en referència a la dinamització econòmica i social que la decoració de Nadal pot comportar en moltes zones de la ciutat.

"El Nadal no sols el celebrem qui treballem en la plaça de l'Ajuntament sinó tota la ciutat i per això és clau la descentralització que hem impulsat des de 2015 per poder arribar en l'actualitat a 120 punts decoratius en tota la ciutat amb llums, rètols, arcs, etc.", ha explicat. Per fer-ho possible, enguany "s'ha consolidat el pressupost de 120.000 euros, que és un 20 per cent superior de 2018 i el doble del que es destinava a il·luminar València en Nadal en 2015".

La regidora ha valorat la dinamització econòmica i social que acompanya a la creació de pols d'atracció en carrers i places de la ciutat per complementar la resta de propostes lúdiques que se solen produir en aquestes dates. A més, ha destacat "la sostenibilitat que caracteritza l'ornamentació nadalenca de València gràcies a l'ús de noves tecnologies que equilibren el menor consum energètic i un alt valor estètic".

Entre l'ornamentació d'enguany hi haurà una dotzena d'arbres de Nadal, un de 20 metres d'alçària a la plaça de l'Ajuntament i altres 11 que faran sis metres d'alt i que serviran de punts neuràlgics en diversos barris de València (places de Campanar, Sant Valer —a Russafa—, Patraix, Benimaclet, el Cabanyal, Sant Marcel·lí, els Orriols, Doctor Collado —al Mercat—, Abastos, Benicalap i Malilla). La decoració permetrà apreciar aquests elements com a arbres de Nadal fins i tot quan la il·luminació no estiga connectada.

Complementàriament, hi haurà il·luminació en la façana de l'Ajuntament, al betlem de la plaça de la Reina, als carrers de la Pau i de Sant Vicent (entre la Reina i Maria Cristina) i també en punts dels pobles de Benifaraig, Poble Nou, Borbotó, Massarrojos, Cases de Bàrcena, La Torre, El Palmar, Perellonet, Pinedo, el Saler, Mauella, Forn d'Alcedo, a la carretera Font d'En Corts, Carpesa, Castellar-l'Oliveral, la Punta i Benimàmet-Beniferri.

A més, Notario ha afirmat que enguany es reforçarà la il·luminació en la confluència de la plaça de l'Ajuntament amb l'inici dels carrers de la Sang, Periodista Azzati, Roger de Llòria, el de les Barques, Marqués de Sotelo, Ribera, Correus, en Llop, Barcelonina, Cotanda, Maria Cristina i el passeig de Russafa; també hi haurà uns altres cinc arcs addicionals que es distribuiran al carrer de les Barques i el passeig de Russafa. D'altra banda, la regidora ha confirmat que es continua treballant per poder atendre, en el marc de la legislació vigent, la petició rebuda per l'Associació de Comerciants del Centre Històric per reforçar encara més la il·luminació.

L'encesa d'aquest dijous comptarà amb la presència de l'alcalde, Joan Ribó, i de les falleres majors de València, Consuelo Llobell i Carla García.

Destacats