Ja es coneix el termini per a sol·licitar plaça a les escoles infantils de València

Aquests centres es troben en Patraix, Na Rovella, Natzaret, Pinedo, Sant Llorenç, Benicalap, Sant Pau, Ciutat dels Arts i els Ciències, la Bega Baixa i L'Illa Perduda

Guardar

Xiquets jugant en un centre d'atenció precoç. Imatge de Galina Kovalenko per a GettyImages
Xiquets jugant en un centre d'atenció precoç. Imatge de Galina Kovalenko per a GettyImages

L'Ajuntament de València ha publicat hui el calendari i les normes per a l'admissió d'alumnat a les escoles infantils municipals per al curs 2023-2024, per la qual cosa la sol·licitud de plaça es realitzarà entre el 20 d'abril i el 3 de maig, tots dos inclosos, en el mateix centre. El procés de selecció començarà amb el barem de les instàncies els dies 4 i 5 de maig i la publicació de les llistes provisionals de persones admeses i excloses el 8 de maig.

Per part seua, seguint aquest procés les reclamacions podran presentar-se el 9 i 10 de maig, i les llistes definitives s'exposaran en el tauler d'anuncis de les escoles infantils l'11 de maig, mentre que el termini de formalització de matrícula serà entre el 15 i el 26 de maig.

València compta amb un total d'onze escoles infantils municipals, cinc de gestió directa i sis de gestió indirecta. Tenen preferència per a accedir, per aquest ordre: l'alumnat procedent del mateix centre escolar, l'alumnat que haja de canviar de residència a causa de violència de gènere o de terrorisme, l'alumnat que es trobe en situació d'acolliment familiar o en guarda amb finalitats d'adopció, l'alumnat en acolliment residencial i l'alumnat que haja de canviar de residència per desnonament familiar. A més, tenen prioritat els xiquets i xiquetes empadronats en els districtes escolars pertanyents a l'àrea d'influència de l'escola.

Entre els factors que es tindran en compte per a la selecció, es puntua el fet de tindre germans o germanes matriculats en el centre, el nivell de renda familiar, la condició de família nombrosa o monoparental, i el grau de discapacitat de l'alumne o d'algun membre de la unitat familiar.

Tota la informació referent a com realitzar el procés de matriculació en les escoles infantils municipals de València està disponible en aquesta paǵina web.

Destacats