València invertirà 8,2 milions d'euros en la rehabilitació d'habitatges del Cabanyal

El terme de presentació de sol·licituds s'iniciarà divendres 22 de juliol i serà de tres mesos

Guardar

Isabel Lozano a la roda de prensa
Isabel Lozano a la roda de prensa

La regidora d'Habitatge i Benestar Social, Isabel Lozano, ha mostrat aquest matí totes les subvencions que aniran destinades a la reedificació, rehabilitació i reallotjament en l'àmbit de l'Àrea de Regeneració i Renovació Urbana el Cabanyal-Canyamelar.

Aquest projecte, que va ser ratificat per acord de la Junta de Govern Local el passat 17 de maig de 2019, té una inversió total de 8.238.937,33 €, dels quals aproximadament 1,8 milions procedeixen del Ministeri de Foment, 830.000 € de la Generalitat Valenciana, 3,3 milions de l'Ajuntament i 2,2 milions de particulars.

Segons Isabel Lozano, l'Ajuntament s'ha compromés a rehabilitar un total de 25 habitatges municipals destinats a tindre un lloguer assequible a més de la reedificació d'un edifici de dos habitatges. Per a això, es procedirà a millorar l'eficiència energètica de les llars, la seua conservació amb una millora de seguretat, es faran obres de manteniment o demolició d'edificis per a una nova construcció entre altres.

Subvencions a particulars

La JGL aprovarà les subvencions a particulars per a aquestes obres. Per a això, l'Ajuntament de València destinarà un total de 2 milions d'euros, dels quals 1,56 seran per a la rehabilitació d'edificis, 315.000 euros per a reedificacions i 30.000 per a actuacions de reallotjament. Seran compatibles amb qualsevol altra ajuda pública; no obstant això, no ho seran amb ajudes del programa de millora d'eficiència energètica sostenible d'habitatges.

Quantia de les ajudes

La quantia de les ajudes variarà respecte a la mena d'obra, és a dir, a la rehabilitació d'edificis aniran destinats un total de 18.000 € per habitatge. Per a això, han d'aconseguir una reducció de la demanda energètica anual global i, en cas que no es produïsca, es destinaran fins a 12.000 €. A més, aquelles llars en què els ingressos siguen inferiors a tres vegades l'IPREM, podran obtenir fins a un 75% de la inversió i en aquells on residisca una persona amb discapacitat o majors de 65 també podrà aconseguir fins al 95% de la inversió total que li corresponga pagar. Per a la reedificació aniran destinats fins a 30.000 € i per al reallotjament un total de 4.000 € anuals per unitat de convivència durant tot el temps que dure les obres fins a un màxim de tres anys.

Criteris de priorització

La priorització es dividirà en tres nivells de més urgència a menys urgència (de nivell 3 a nivell 1):

  • Nivell 3 (més urgent): si l'immoble està situat en l'àrea d'intervenció prioritària, si l'edifici és anterior a 1936 i si l'edifici té protecció greu 1.
  • Nivell 2: si està situat en la delimitació del Bé d'Interés Cultural, si està construït entre 1936-1966 i si els tenen protecció greu 2.
  • Nivell 1: si està situat en el Centre Històric Protegit, si està construït entre 1976-1996 i si compten amb protecció 3.
Isabel Lozano presenta los ámbitos de baremación de las solicitudes
Isabel Lozano presenta els àmbits de baremació de les sol·licituds

El terme de presentació de sol·licituds s'iniciarà divendres 22 de juliol i serà de tres mesos, és a dir, fins al 31 d'octubre en el Registre General de la societat pública Pla Cabanya-Canyamelar S. a. Les obres hauran d'estar acabades el 29 d'octubre de 2025.

Destacats