Igualtat i World Design Capital València 2022 col·laboraran en l'aplicació del disseny a la millora de la qualitat de vida de les persones

Oltra: "El disseny ens ha d'ajudar a crear una senyalística que reflectisca la pluralitat social i que puga seguir tothom"

Guardar

La vicepresidenta Mónica Oltra s'ha reunit amb Xavi Calvo, director de World Design Capital València 2022
La vicepresidenta Mónica Oltra s'ha reunit amb Xavi Calvo, director de World Design Capital València 2022

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha informat que el seu Departament aprofitarà el nomenament de València com a Capital Mundial del Disseny en 2022 per a aplicar el disseny i la creativitat a millorar la vida de les persones.

Oltra s'ha reunit amb el director general de World Design Capital València 2022, Xavi Calvo, per a parlar sobre la importància d'aquesta capitalitat i de com "contribuirà no sols a donar visibilitat a les nostres empreses de disseny i al fet que siguem conscients del nivell dels dissenyadors i dissenyadores valencians a escala internacional" sinó també a "eliminar de l'imaginari col·lectiu que el disseny és només una qüestió estètica".

En aquest sentit, ha apostat per "crear sinergies" entre el disseny i el "benestar de les persones, sobretot d'aquelles que necessiten més suport en el dia a dia, com són les persones majors, en situació de dependència, amb alguna mena de diversitat funcional o situació d'exclusió social".

En aquest sentit, totes dues parts han manifestat el seu interés per aplicar "el disseny a millorar la qualitat de vida d'aquests col·lectius" i veure com "la creativitat puga ajudar-los, com pot ser terapèutica".

En concret, la vicepresidenta ha ressaltat l'aposta del seu departament per crear una "senyalística que siga accessible per a tothom, que tothom puga entendre i seguir, especialment ara que estem treballant en l'elaboració de la Llei d'Accessibilitat Universal".

Per a Oltra, es tracta aprofitar el que el disseny valencià ha d'oferir per a crear un sistema "inclusiu, que reflectisca la pluralitat de la societat i, al mateix temps, que puga seguir tothom, tinguen les condicions que tinguen".

Perspectiva de gènere i disseny

D'altra banda, la vicepresidenta ha destacat la importància d'aplicar la perspectiva de gènere també en el disseny. "Hem de visibilitzar a les grans dissenyadores que tenim" en la Comunitat Valenciana "com a referent femení, com la genealogia d'aqueixes grans dones que han de ser un referent per a les xiquetes i els xiquets".

Al mateix temps, és fonamental tindre en compte que aquesta perspectiva "millora el disseny i, per tant, la vida de les persones, ja que no de deixa fora al 50% de la població que té una altra mirada i, sobretot, coneix altres necessitats a l'hora de crear".

Destacats