Catalá aposta per identificar els punts negres per reduir els accidents de trànsit a València

A partir d'ara, els funcionaris de Mobilitat tindran accés als atestats que realitza la Policia Local de València quan es produeix un accident

Guardar

Cotxes circulant per un carrer de València
Cotxes circulant per un carrer de València

La ciutat de València va registrar un total de 7447 acidentes vials el passat any 2022. Aquestes són les últimes dades que va publicar el consistori municipal en el mes de març i dels més de 7000 sinistres que va haver els cotxes van estar detras del 62 %. Així, una de les prioritats del nou govern municipal liderat per la 'popular' María José Catalá era incrementar la seguretat en la ciutat, tant per al tràfic rodat com per als vianants.

És per això que Catalá va anunciar la creació de l'Observatori de Seguretat Vial i Mobilitat per a analitzar totes les mesures que es posen en marxa en aquest àmbit. A més, un dels objectius és aconseguir que València siga una ciutat "zero accidents" i reduir dràsticament la sinistralitat en els seus carrers. Així, les decisions en mobilitat i seguretat ciutadana les prendrà Jesús Carbonell, regidor d'aquests dos departaments després que aquestes dues àrees s'hagen combinat, "ja que les seues decisions poden afectar-se mútuament", va explicar Catalá.

Una de les primeres accions que haurà de desenvolupar el nou edil serà treballar en la detecció dels punts negres de València, és a dir aquells llocs en els quals més accidents es produeixen. D'aquesta manera, el principal propòsit és elaborar un llistat amb tots els punts negres de València, així com la seua ubicació, per a millorar aquestes àrees, reduir la sinistralitat en ella i aconseguir l'objectiu de "ciutat zero accidents".

Una calle de València
Un carrer de València

Com es detectaran els punts negres?

Un dels primers canvis que ha introduït Carbonell després de la seua arribada a Mobilitat i Seguretat Ciutadana ha sigut que ara els funcionaris de mobilitat tenen accés a la base de dades dels atestats que realitza la Policia Local de València quan es produeix un accident. "Això els permet conéixer tant el lloc on es produeixen els sinistres com les seues causes", ha destacat el regidor. A més, es posarà un focus especial en les denominades autovies urbanes, aquelles vies en les quals se circula amb un excés de velocitat, i establir mecanismes que limiten aquesta.

D'altra banda, Carbonell treballarà per a agilitzar el procés de revisió dels enregistraments de tràfic. "Fins al moment, la policia té accés als enregistraments de manera posterior als fets. Ara es planteja un accés immediat als vídeos des dels dispositius mòbils per a poder determinar "qui té raó o no quan es produeix un accident", ha afirmat.

 

Destacats