L'hotel Sidi Saler diu adeu a la seua possible reobertura

La Junta de Govern ha declarat la caducitat de la llicència ambiental a l'hotel i ja ha iniciat el camí per a derruir-lo

Guardar

Estat actual de l'hotel Sidi Saler
Estat actual de l'hotel Sidi Saler

L'Ajuntament de València ja ha signat la "sentència de mort" de l'antic hotel Sidi Saler, situat en ple parc natural de l'Albufera: la Junta de Govern ha declarat la caducitat de la seua llicència, que va ser atorgada en 1999, la qual cosa suposa la fi definitiva de l'activitat hotelera i el condemna a la demolició, tal com ha anunciat l'alcalde de València Joan Ribó i el vicealcalde Sergi Campillo. Segons la normativa, la caducitat es pot declarar quan l'activitat hotelera s'ha paralitzat més de dos anys.

Ribó ha negat també la possibilitat de reobrir l'hotel Sidi Saler, propietat de Coral Homes i Divarian, com a residència per a majors, tal com proposen els veïns del Saler. De fet, alguns residents van recollir signatures per a impulsar aquesta iniciativa que no ha tingut molt d'èxit. "La nostra idea és recuperar els terrenys de l'hotel per al parc natural i la platja del Saler" ha assegurat l'alcalde.

L'alcalde en funcions de València, Carlos Galiana, ha explicat que l'Ajuntament de València "aposta per la recuperació ambiental" de l'antic hotel. "L'hotel es troba en una zona d'especial protecció, ja que es va construir damunt d'un cordó dunar que es va destruir en els anys 70 i principis dels 80. El lògic i el que defensem com a govern és la restauració ambiental d'aqueixa zona natural, sobretot en un moment en què cal preparar la costa davant els efectes del canvi climàtic, com ja estem veient", ha assenyalat.  A més, ha volgut remarcar que l'edifici "és propietat és de l'Estat, en l'espai de domini públic marítim terrestre i, per tant, no d'una propietat municipal", en al·lusió a quina Administració s'hauria de fer càrrec d'aquesta reversió natural.

Els veïns de la zona han demanat a l'Ajuntament de València un debat públic per a informar-se sobre els costos d'un futur enderrocament i el seu termini d'execució.

"L'Ajuntament ha perdut una oportunitat única per a reactivar econòmicament la zona i dotar de serveis als veïns que al gener ja va mostrar-los la seua oposició a demolir l'hotel. Una vegada més, Ribó ha imposat el seu capritx ideològic abans que atendre les peticions veïnals" ha assenyalat la regidora del PP María José Catalá.

València ja va impedir reobrir l'hotel a principis d'any

Al gener d'aquest mateix any, el consistori va rebutjar la llicència d'obres presentada per signatures immobiliàries controlades pels fons Cerberus i Lone Star per a la recuperació de la instal·lació hotelera després de valorar la llicència de l'establiment i comprovar que estava caducada després d'onze anys tancat. "Aquesta edificació de grans dimensions està en l'àmbit dels Plans d'Ordenació dels Recursos Naturals (PORN) i els Plans Rectors d'Ús i Gestió (PRUG) de la Generalitat Valenciana. Tots dos plans estan en revisió i, per tant, s'aplica el règim de protecció preventiva de la Llei d'Espais Naturals Protegits de la Generalitat. Això significa que, des de l'Ajuntament, tenim l'obligació de suspendre les llicències per als actes que hagen de dificultar o impossibilitar la consecució dels objectius de la declaració d'Espai Natural Protegit" va subratllar la regidora de Llicències d'Activitat Lucía Beamud.

Destacats