Hospital Veterinari Valencia Sur, el Cavadas dels animals

El Hospital Veterinario Valencia Sur ofrece un servicio a casos referidos y de urgencias veterinarias 24 horas

Guardar

hospital-veterinario-valencia-sur
hospital-veterinario-valencia-sur

director-hospital-veterinario-valencia-sur Jorge Llinás /Foto: facebook.com/hospitalveterinariovalenciasur

Considerat 'el Cavadas dels animals' per les seues cirurgies impossibles, el veterinari valencià Jorge Llinás va fer realitat el somni de crear el primer hospital veterinari d'Espanya a oferir un servei, exclusivament, a casos referits, que li arriben des d'altres punts d'Espanya i, fins i tot, part d'Europa, i urgències veterinàries 24 hores. Sota el nom Hospital Veterinari Valencia Sur, Jorge Llinàs i el seu equip treballen, cada dia, per a millorar la vida dels animals amb tècniques pioneres.

En 2012, aquest hospital obri les seues portes en l'avinguda Picassent, 28 de la localitat valenciana de Silla. I, encara que com confessa en una entrevista per a À Punt Directe, "els començaments no van ser senzills", la veritat és que, en l'actualitat, un total de 512 clíniques li remeten casos complexos i, fins i tot, a vegades, que ja han donat per perdut. "El més gratificant és quan aconsegueixes ajudar-los, que no sempre es pot", apunta durant l'entrevista.

L'Hospital Veterinari Valencia Sur funciona com qualsevol altre hospital, "amb guàrdies incloses perquè està obert 24 hores", per a oferir un ampli servei en col·laboració amb especialistes que aporten la seua experiència en hospitals d'Europa i els Estats Units per a resoldre els casos més complicats.

El cas de Sky, el gos amb mitja cara que van aconseguir salvar, també amb l'ajuda d'un cirurgià maxil·lofacial pediàtric, ha sigut un dels casos més sonats d'aquest hospital. No obstant això, hi ha molts altres. I és que en els últims cinc anys, l'equip que treballa en aquest centre ha atés 60.200 casos. "Quasi cada dia, rep imatges i missatges de gent que pregunta si es pot fer alguna cosa o no per l'animal", explica Jorge Llinás en À Punt Directe.

Però el títol del Cavadas dels animals, a més de per aconseguir superar amb èxit els casos més complicats, també li ho ha guanyat per atendre, de manera gratuïta, a animals abandonats. En aquest aspecte, des de l'Hospital Veterinari Valencia Sur "denuncien" el maltractament animal, i promouen la conscienciació per a avançar en una major protecció dels animals perquè, com apuntava el director de l'hospital, "som un país avançat socioculturalment, però després tenim un dels índexs més alts de maltractament animal".

Destacats