Els horts urbans d'Orriols, més prop de convertir-se en una realitat

Comença el procés per a redactar el projecte dels horts urbans d'Orriols

Guardar

Agustín Lara al barri d'Orriols
Agustín Lara al barri d'Orriols

Els horts urbans del barri d'Orriols (València) continuen avançant. L'Ajuntament de València ha iniciat ja el procés per a la redacció del projecte que permetrà la creació d'aquest espai en el barri. Se situaran al costat de l'escoleta Clara Campoamor i, com ha explicat el vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, "donaran resposta a una reivindicació veïnal que el govern municipal es va comprometre a atendre".

Així, aquest projecte comptarà amb la participació de les entitats del barri, una vegada es conega l'equip redactor que resulte adjudicatari en el procés de licitació. "Ho farem de forma participada. Convocarem a les entitats d'Orriols per a dissenyar el projecte de manera conjunta tal com ens vam comprometre", ha apuntat Campillo.

El pressupost amb el qual compta la redacció del projecte dels horts urbans d'Orriols és de 21.522 euros. Una vegada formalitzat el contracte, l'equip redactor disposarà d'un termini de quatre mesos per a la seua redacció.

Respecte a la seua ubicació – al costat de l'escoleta Clara Campoamor – el vicealcalde Sergi Campillo ha assenyalat que es tracta d'una parcel·la de propietat municipal, cedida per la Conselleria d'Educació, i que a més se situa al costat d'aquesta escoleta que "recentment aquest govern també ha obert després de molts anys d'obres, permetent als xiquets i xiquetes d'Orriols fer ús d'aquest espai".

D'altra banda, cal destacar que l'Ajuntament de València licitava, el mes de novembre passat, les obres de reforma i millora del parc d'Orriols, que generaran un nou jardí situat al carrer Portaceli.

Aquesta reforma del parc se centrarà en tres aspectes fonamentals: la restauració del paviment empedrat del parc pròxim a la zona infantil que es troba en mal estat; l'eliminació de 131 escocells; i la substitució de la pèrgola de fusta que hi ha al voltant de la bassa.

Arxivat a:

Destacats