Hora i ubicació dels focs artificials en la Setmana Santa Marinera de València 2024

La Setmana Santa Marinera de València 2024 dispararà dos espectacles pirotècnics este cap de setmana

Guardar

Imatge d'un castell de focs artificials en les Falles de València / Foto: JCF
Imatge d'un castell de focs artificials en les Falles de València / Foto: JCF

La pirotècnia tindrà el seu espai en la programació de la Setmana Santa Marinera de València 2024. Així, el barri del Cabanyal-Canyamelar i Grau acolliran el tret de dos espectacles de pólvora que il·luminaran el cel de València. D'esta manera, descobrix hora i ubicació dels focs artificials en la Setmana Santa Marinera de València 2024.

El primer espectacle es dispararà en la mitjanit del dissabte al diumenge quan se celebrarà la Trencà de Perols. Com cada any, hi haurà un espectacle pirotècnic en la plaça de les Hores (al costat de l'edifici del rellotge del port). Al mateix temps, s'il·luminaran amb centellejos de llum blanca els quatre campanars de les esglésies de la zona del marítim: Església Ntra. Sra. Dels Àngels; Església Ntra. Sra. del Rosari; Església de Crist Redentor Sant Rafel i l'Església de Santa Maria de la Mar.

El motiu no és un altre que celebrar la resurrecció de Crist. I és que amb la Trencà de Perols, els veïns i veïnes dels barris del Cabanyal, Canyamelar i Grau llançaran aigua i pisa des dels balcons en senyal de festa. A més, en eixe mateix moment, la decoració es canviarà per una més alegre, mentre que les confraries i germandats llançaran caixes pirotècniques per a il·luminar el cel de València que passarà de la foscor a la llum.

El segon acte pirotècnic se celebrarà sobre la una de la matinada (del dissabte al diumenge). I és que després del tret del primer espectacle, començarà la processó del Santíssim Crist Ressuscitat. D'esta manera, coincidint amb l'arribada d'este al carrer Martí Grajales, es dispararà un castell de focs artificials a càrrec de la Pirotècnia del Mediterráneo. Este espectacle pirotècnic és organitzat per la Regidoria de Falles i Tradicions en col·laboració amb la Setmana Santa Marinera.

Tots dos espectacles de pólvora se celebraran en la matinada del dissabte, 30 de març, al diumenge, 31 de març. L'endemà al matí, arrancarà la Desfilada de Resurrecció, a les 13.00 hores. Un acte que es considera únic a Espanya i que transforma la solemnitat en marxes al·legues i festives. Descobrix el recorregut de la Desfilada de Resurrecció 2024.

Destacats